26 Nisan 2018 Perşembe

Zalgiris Kaunas 19 yıl sonra Final-Four'da

Zalgiris Kaunas 19 yıl sonra tekrar Turkish Airlines Euroleague Final-Four'unda!!! Turkish Airlines Euroleague Play-Off 4.maçında Zalgirio Arena'da Olympiacos'u 101-91 mağlup eden Zalgiris Kaunas, şampiyon olduğu 1998-99 sezonundan beri ilk kez Avrupa'nın en büyük liginde Final-Four biletini almış oldu. 15000'in üzerindeki taraftarı önünde Olympiacos'u farklı mağlup ederek seride durumu 3-1 yapan Zalgiris Kaunas 19 sene sonra gelen Final-Four dışında, son 9 senenin altısında Final-Four yapmış olan Olympiacos'u da Final-Four dışına itmiş oldu.

Euroleague | Zalgiris Kaunas - Olympiacos

Tyus Edney'in önderliğinde, Saulius Stombergas, Tomas Masiulis, Zukauskas kardeşler, Jiri Zidek, Dainius Adomaitis, Anthony Bowie gibi isimlerle gelen efsanevi şampiyonluk sonrası  (ki o sene gruplarda Fenerbahçe'yi geçmiş, TOP16'da Ülker, çeyrek finalde de Efes Pilsen'i 2-0 ile geçmişlerdi) o havayı yakalamakta zorlanan Litvanya temsilcisi, aradan geçen sürede Euroleague'te maksimum TOP16 yapabilirken, bu sezon Sarunas Jasikevicius'un coachluğunda ve yine şampiyon kadrodan Darius Maskoliūnas'ın asistanlığında muhteşem bir hava yakalayıp normal sezonu 30 maçta 18 galibiyetle 6. tamamlayarak, yıllar sonra çeyrek final bileti almıştı. 


Play-Off serisinin ilk maçını Olympiacos'a karşı deplasmanda kazanan Zalgiris Kaunas, ikinci maçı kaybetse de, kendi sahasındaki 80-60 ve 101-91'lik galibiyetler sonrası tam 19 yıl aradan sonra Euroleague Final-Four'una katılma hakkı elde etti. 1999'daki Euroleague şampiyonluğu dışında daha önce 1986'da kaybettiği bir final ve 1998'de Saporta Kupası şampiyonluğu bulunan Zalgiris, Belgrad'taki Final-Four'da ikinci Euroleague şampiyonluğu için mücadele edecek. 

1 yorum:

  1. vay be zalgirise bak sen yıllar sonra kimin aklına gelirdi ki. tebrik ederim

    YanıtlaSil