14 Nisan 2018 Cumartesi

Trabzonspor karıştı sahaya Türklerle çıktı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Trabzonspor'da yabancı oyuncuların maddi problemler nedeniyle maça çıkmamaları takımı karıştırdı. Hafta başından beri idman boykotu yaşayan Trabzonspor'da yabancı basketbolcuların maç öncesi, ödenmeyen maaşlarının maç saatine kadar yatırılmaması durumunda maça çıkmama kararı alması, sonrasında ise yönetimle yapılan pazarlıkların olumsuz sonuçlanması ardından bordo mavili ekip Eskişehir Basket karşısına tamamı yerli oyunculardan oluşan bir kadroyla çıktı. Henüz birkaç hafta öncesine kadar Play-Off mücadelesi veren Trabzonspor bu gelişmeler sonrası sadece iki maç fark bulunan düşme potasıyla arasındaki bağlantıya öncelik veriyor olması gerekecek.


Maçın hemen öncesinde Trabzonspor Basketbol Kulübü'nden yapılan açıklama ise şöyle:


"Trabzonspor Basketbol olarak her zaman oyuncuların emeklerine saygı gösteren bir kulüp olmaya özen gösterdik. 

Kontratları gereği alacaklarını FIBA’dan tahsil etme haklarını 1 ay sonra elde edecek olmalarına rağmen bu haklarını Trabzonspor’a karşı bir şantaj unsuru olarak kullanan yabancı oyuncularımızın davranışını sporun amatör ruhuyla bağdaştıramıyoruz. 

Maaş ödemelerinde 2 ay geriden gelen kulübümüzün maç öncesi yapılacak kısmi bir ödeme ile birlikte hafta içinde de maaşlarının tamamlanacağı sözüne de olumsuz yanıt veren tüm yabancı oyuncularımızla yollarımızı ayırma kararı vermiş bulunmaktayız.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Trabzonspor Basketbol Kulübü"

2 yorum:

  1. nedense trabzonsporla ilgili bir haber okusam hep böyle olaylar oluyor. insanı mı şehri mi baya hareketli olaylı bir yer.

    YanıtlaSil
  2. adamların kanlarında var. enerjikler yerind duramıyorlar

    YanıtlaSil