18 Nisan 2018 Çarşamba

Galatasaray Euro Cup şampiyonu

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı FIBA Euro Cup Women finali rövanş maçında İtalya'da karşılaştığı Reyer Venezia'ya 65-72 yenilmesine rağmen ilk maçtaki 22 sayılık galibiyetin avantajıyla tarihinde ikinci kez Euro Cup'ı müzesine götürdü. İstanbul'daki ilk maçta elde ettiği 90-68'lık galibiyetle kupanın bir kulpundan tutan Galatasaray, İtalya'da bu avantajı korumasını bilerek, 2009'daki Euro Cup ve 2014'teki Euroleague Women şampiyonlukları sonrası üçüncü kez bir Avrupa Kupası'nı müzesine götürdü. 

Galatasaray Euro Cup Women şampiyonu

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 20-16 önde tamamlamasına rağmen, ikinci çeyreğin başındaki baskılı Venezia savunması karşısında zorlanan ve arka arkaya basit top kayıpları yapan Galatasaray 3 dakika içinde rakibine 12-1'lik bir seri verdi. Boş dönülen hücumlar ve top kayıpları sonrası hücumda oluşan telaşlı hava İtalyan ekibini havaya sokarken, Cimbom'un ikinci çeyreğin başındaki 4 dakikalık sürede yaptığı top kaybı sayısı da 5'e ulaştı. Sarı kırmızılıların konsantrasyonu kaybedip oyunun ivmesini rakibine bıraktığı bu 5-6 dakikalık süreçte fark bir ara 8 sayıya kadar çıkarken, devrenin sonlarında pota altında Petronyte'nin savunması ve hücumda Davis'in orta mesafeli şutları Galatasaray'ın maça tekrar ortak olup soyunma odasına giderken farkı 4 sayıya kadar indirmesini sağladı: 34-38. 


Üçüncü çeyrekte 47-43 Venezia üstünlüğüyle geçen ilk beş dakika sonrasında Riquna Williams'ı durdurmakta zorlanan ve hücumda da sayı bulmakta zorlandığı bu süreçte rakibine 7-0'lık bir seri veren Galatasaray çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkın 11'e çıkmasına engel olamadı: 54-43. Sarı kırmızılılardaki durgunluğu kaydettiği üç sayılık isabetle bitiren Kaela Davis, bir basket faul ve ikinci bir üçlükle art arda 9 sayı bularak Galatasaray'ı tekrar maça ortak ederken, final periyoduna 58-52 Venezia üstünlüğüyle girildi. 

Final periyodunun ilk yarısında skoru koruma çabasına giren Galatasaray, zamanı kullanma gayretinde düzen dışı hücumları tercih edince ilk beş dakika sonunda farkın tekrar çift hanelere çıkmasına engel olamadı: 57-68. Bitime 3 dakika kala skor 70-59 ve ev sahibi ekibin ümitleri henüz canlıyken, Venezia hızlı hücumunda Işıl'ın rakibinin 2 adım gerisinde olmasına rağmen savunmaya koşmayı bırakmaması, Ashley Walker'ın topu elinden kaçırıp Işıl'ın geri dönüşünü adeta ödüllendirmesi ve 13'e çıkabilecek farkın Petronyte'nin basketiyle 9'a inmesi, pozisyon itibariyle küçük bir ayrıntı; fakat belki de maçın dönüm noktasıydı. Bu dakikadan sonra farkın tekrar açılmasına izin vermeyen Galatasaray sahadan 65-72 mağlup ayrılsa da, İstanbul'daki 22 sayılık galibiyetin avantajıyla tarihinde 2.kez Euro Cup'ı 3. kez ise bir Avrupa Kupası kazanarak bir kez daha tarihe adını altın harflerle yazdırdı. 

Galatasaray'da Kaela Davis 21 sayı - 8 ribauntluk performansı yanında kritik anlardaki sayılarıyla maçın yıldızı olurken, Gintare Petronyte 19 sayı - 13 ribaunt - 4 asist - 4 blokla double double yaptı. Cimbom'da Işıl Alben 8 sayı - 3 top çalma, Jelena Dubljevic 8 sayı - 3 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile şampiyonlukta pay sahibi diğer isimler oldular. 

7 yorum:

  1. tebrikler galatasarayım. bu başarıyı bu kupayı hak ettiniz. gelecek sezon da bekliyoruz aynı başarıyı

    YanıtlaSil
  2. Üçüncü kez Euro Cup Women şampiyonu olan Galatasaray takımını tebrik ediyorum umarım gelecek yıl da başarılı olurlar.

    YanıtlaSil
  3. Ülkemizde son yıllarda kadınların spora büyük bir ilgisi oluşmaya başladı. Gerçekten gurur verici bir şey. Üstelik uluslararası çapta da gerçekten başarılı işler yapıyorlar. GS kadın basketbol takımı zaten oldukça başarılıydı. Bu şamoiyonluk hakkıydı.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten bu sezonki olağanüstü oyunu sayesinde bu kupayı sonuna kadar hak ettiler. seneye de aynı başarıyı gösterirler umarım.

    YanıtlaSil
  5. Bu tür şampiyonluklar gerçekten ülkemiz için gurur verici inşallah bu başarılar daha da artar.

    YanıtlaSil
  6. gerçekleri tarih yazar tarihi de galatasaray. aslanlarım bu sezon futbolda da bekiyoruz şampiyonluğu.

    YanıtlaSil
  7. Hak ettiler. Galatasaray bu sezon performansıyla göz doldurdu. Başarıyı hak etti.

    YanıtlaSil