26 Nisan 2018 Perşembe

Fenerbahçe üst üste 4.kez Final-Four'da

Fenerbahçe Doğuş Turkish Airlines Euroleague Play-Off çeyrek final dördüncü maçında deplasmanda KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz'i 92-83 mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirdi ve Final-Four biletini elde etti. Geçtiğimiz sezonu da şampiyon olarak tamamlayan sarı lacivertli temsilcimiz, böylece üst üste dördüncü kez Euroleague Final-Four'una katılma hakkı elde etmiş oldu. Fenerbahçe ilk kez Final-Four'da mücadele ettiği 2014-15 sezonunda dördüncü, 2015-16 sezonunda ikinci, geçtiğimiz sezon ise şampiyon olmuş ve Türkiye'ye ilk erkekler Euroleague şampiyonluğunu getirmişti. 

Fenerbahçe Doğuş - Final-Four

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu elde ederken 35 maçta 23 galibiyet - 12 mağlubiyetlik bir performans sergileyen Fenerbahçe, bu sezon geride kalan 34 maçta 24 galibiyet - 10 mağlubiyet alarak daha başarılı bir galibiyet yüzdesi yakalamış durumda. 2015'te Maccabi Tel Aviv'i, 2016'da Real Madrid'i, 2017'de ise Panathinaikos'u 3-0'lık serilerle süpüren Fenerbahçe Doğuş, bu dört sezonluk süreçte bu sezon ilk kez bir Play-Off maçı kaybetmesine rağmen, bu akşam deplasmandaki dördüncü maçı 92-83 kazanmasını bilerek Final-Four biletini son maça bırakmadı. Sarı lacivertlilerin Final-Four'daki ilk rakibi Zalgiris Kaunas olacak. 



Bu akşam ikinci çeyrekten itibaren sertliği artan savunmasıya Baskonia'yı düşük bir şut yüzdesinde tutan Fenerbahçe Doğuş, Guduric ve Melli'nin yüksek dış şut yüzdesiyle farkı açarken, serinin ilk 3 maçının etkili isimleri Vesely, Sloukas, Wanamaker üçlüsünün çok da oyuna katkı vermediği sürelerde bu ikiliden gelen ekstra sayılarla skordaki üstünlüğünü korumasını bildi. Maçın ilk yarısını 48-32 önde tamamlayan, üçüncü çeyrekte de farkı 20 sayının üzerine taşıyan sarı lacivertliler, ev sahibi ekibin 30 sayı kaydettiği çeyrek sonunda farkın 10 sayıya inmesine engel olamasa da (72-62), final periyodunda tecrübesini konuşturup sahadan 92-83 galip ayrıldı ve üst üste dördüncü kez Final-Four biletini cebine koydu. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Nicolo Melli 3/4 üç sayı 21 sayı - 3 ribaunt - 3 asist ve Marko Guduric 3/5 üç sayı, 22 sayı - 3 asistle maçın en etkili isimleri olurlarken, serinin genelinde ise 13.3 sayı - 7.5 ribaunt ortalaması yakalayan Jan Vesely ve 9.5 sayı - 9 asist ortalaması yakalayan Kostas Sloukas 3-1'lik üstünlüğün sağlanmasında başrolü oynadılar. 

5 yorum:

  1. Tebrikler Fenerbahçe. Üstüste ikinci şampiyonluğu bekliyoruz!

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir oyun oynadılar. bu sonucu hakettiler hadi bakalım aslanlar

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe neden böyle yaptı anlam veremiyorum 5 yıl oldu futbol oldukça geri planda kaldı ne var ne yoksa eurolig diyorlar. Bence burda gelen başarılar futbolu kesinlikle kötü etkiliyor

    YanıtlaSil
  4. Fener Basketbolda arayı günden güne açıyor. Yakalamak da oldukça zorlaşıyor tek imkan fenerin bütçe küçültmesi ile mümkün olur bence

    YanıtlaSil
  5. maç günü arkadaşlarla iddiaya girmiştik vay be ne günlerdi kazanmıştım iddiayı fener şampiyon olunca

    YanıtlaSil