9 Aralık 2017 Cumartesi

Yiğit Arslan Tofaş'ı ipten aldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 10. haftaya namağlup lider giren Tofaş, Pınar Karşıyaka deplasmanında çok zorlanmasına ve çift haneli farkla geri düşmesine rağmen, sahadan 84-80 galip ayrıldı ve 10'da 10 ile zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Pınar Karşıyaka'nın üçüncü çeyrekte bir ara 14 sayıya kadar farkı açtığı maçta, Yiğit Arslan'ın kritik anlarda gelen üçlükleri ve serbest atışları yanında Morgan ve Crocker'ın yüzdeli hücumlarıyla iyi bir geri dönüş yapan Bursa ekibi, Karşıyaka'nın dar rotasyon nedeniyle son dakikalarda oyundan düşmesini iyi değerlendirip zor da olsa galibiyete uzandı. Pınar Karşıyaka da bu yenilgi sonrası 10. maçlar sonunda 2 galibiyette kaldı. 

Pınar Karşıyaka - Tofaş | Scott Wood - Yiğit Arslan

Maça pota altından Owens ve Morgan ile etkili olarak başlayan Tofaş, Crocker'ın da dış şutlarıyla devreye girmesi sonrası 6 dakika sonunda 20-8'lik bir üstünlük yakaladı. Pınar Karşıyaka'da savunmadaki uyumsuzluk ve sonucunda oyuncular arasında mücadelenin düşmesi dışarıdan da belirgin şekilde gözlemlenirken, hücumdaki basit hatalar yüzdenin de düşmesini beraberinde getirdi. Kötü başlangıç Karşıyaka taraftarlarının da takımlarını uyandırmak amacıyla devreye girip tezahüratlarını artırmasına neden olurken, Trifunovic'in molası sonrası daha düzenli hücum etmeye başlayan Kaf Kaf ilk çeyreğin sonuna geldiğimizde farkı 8 sayıya indirdi: 17-25. İkinci periyoda Waters'ın üçlüğüyle başlayan Pınar Karşıyaka, Wood'un art arda kaydettiği üç üçlük sonrası 4 dakika içinde 12-4'lük bir seri yakalayarak skoru 29-29'a getirdi. Waters ve Berk'in 1 ve 2 numaradaki uyumu sonrası kaydettiği sayılar farkı Kaf Kaf lehine açarken, Tofaş'ın hücumda düzenden tamamen çıktığını ve Orhun Ene'nin savunmadaki dağınıklığa müdahale etme yolunda gerekli hamleleri yapamadığını izledik. Taraftarının da müthiş desteğini arkasına alan Kaf Kaf skora Metin'in de katkı vermeye başlamasıyla serisini 26-6'ya çıkarıp devrenin bitimine 1 dakika kala farkı 12 sayıya çıkarırken (43-31) devre de Metin'in son saniye basketiyle 45-35 Pınar Karşıyaka lehine tamamlandı. 


Soyunma odası dönüşü daha iyi başlayan taraf Tofaş olurken, Meija, Barış ve Crocker'ın basketleri sonrası 2.5 dakika içinde fark 5 sayıya indi: 47-42. Birkaç dakikalık durgunluğu üzerinden çabuk atan Pınar Karşıyaka Berk'in önderliğinde Jones ve Egemen'in sayılarıyla tekrar üstünlüğü eline alırken, çeyreğin bitimine 3 dakika kala 60-46 ile farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Bu dakikalarda maçın belki de kaderini belirleyen üç önemli dönüm noktası izledik. İlk olarak Pınar Karşıyaka'da Berk Uğurlu dizindeki rahatsızlık nedeniyle kenara gelirken, zaten dar olan Karşıyaka rotasyonu iyice küçüldü. Skor 60-46 iken Karşıyaka'nın yanan eli Scott Wood çaldığı top sonrası fast-break'i turnikeyle noktalamak yerine Tofaş'ı bir başka üçlükle cezalandırmak isteyince çemberden dönen top sonrası Karşıyaka farkı 17'ye çıkarma şansını teperken, bir anlamda takımın ivmesi de kesilmiş oldu. Son olarak da Tofaş'ta farkın açılmasıyla birlikte Orhun Ene'nin yaptığı Yiğit Arslan hamlesi genç oyuncunun 3.çeyrek sonlarında kaydettiği üst üste iki üçlükle meyvelerini verirken, Yiğit'in başlattığı geri dönüş sonrası son çeyreğe girerken fark 6 sayıya kadar düşmüş oldu: 63-57.

Final periyoduna pota altını kullanıp Owens ve Morgan ile sayılar bularak başlayan Tofaş, Yiğit'in de serbest atış çizgisinden hatasız oynaması sonrası çeyreğin 2.5 dakikası geri kaldığında 66-63'lük üstünlüğü yakaladı. Pınar Karşıyaka'da dar rotasyonun yol açtığı yorgunluk kendini iyice belli ederken, Tofaş'ın 3.çeyrek sonuyla beraber yaklaşık 3.5 dakika içinde yakaladığı 15-1'lik seride Yiğit Arslan'ın 10 sayılık katkısı da Bursa ekibinin geri dönüşündeki en önemli etkendi. Yorulan Karşıyaka set hücumunda zorlansa da, Jones ve Wood ile gelen üçlüklerle skorda kalırken, son 4.5 dakikaya girildiğinde tekrar 72-70 öne geçti. Maçta son 1:15'e girildiğinde skor 75-75 dengedeyken, Pınar Karşıyaka hücumlarında topun Waters'ın elinde çok fazla kalması ve süre sonundaki mecburi şutlar Kaf Kaf'ın sayı bulmasına engel olurken, Morgan'ın serbest atışları Tofaş'ın son 30 saniyeye 79-75 önde girmesini sağladı. 17 saniye kala Wood'dan gelen üçlük farkı 1 sayıya indirirken, Crocker ve Yiğit'in serbest atış çizgisinden hata yapmamaları ve Karşıyaka'da son üçlük topunun Metin'in elinde kalması ve isabet bulunamaması maç sonunda Tofaş'a 84-80'lik üstünlüğü getirdi ve Bursa ekibi çok zorlandığı Karşıyaka deplasmanından aldığı kritik galibiyetle ligdeki namağlup unvanını korudu. 

Tofaş'ta Raymar Morgan 25 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaparken, Tony Crocker da 20 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalma ve kritik anlardaki 8/8'lik serbest atış yüzdesiyle galibiyette önemli rol oynadılar. Genç Yiğit Arslan ise süre aldığı 12 dakikada 2/4 üç sayı, kritik anlarda gelen 6/6 serbest atış ile kaydettiği 12 sayı - 1 top çalmalık performansıyla en skorer iki isim arasında yer almasa bile Tofaş'ın geri dönüşündeki en önemli rollerden birini oynadı. Pınar Karşıyaka'da ise Scott Wood 7/10 üç sayı isabetiyle 23 sayı kaydedip en skorer isim olurken, Jarrod Jones 16 sayı - 9 ribaunt - 6 asist, Metin Türen  13 sayı - 8 ribaunt - 2 blok ve Dominic Waters da 13 sayı - 9 asistlik performanslarla karşılaşmayı tamamladılar. 

Pınar Karşıyaka bitime 13 dakika kala 14 sayıyla önde olduğu maçta 13/28'lik bir üç sayı isabeti yakalayıp, asistlerde de 19-15 üstün olmasına rağmen, yaptığı 15 top kaybı ve Tofaş'ın serbest atış çizgisinden 24'e 9'luk üstünlüğü sonrası elindeki farkı korumayı başaramadı. Kaf Kaf'ta ayrıca dar rotasyon da maç sonundaki direnci düşürürken, Kennedy'nin sakatlığı yanında, maç içinde Berk'in sakatlanması, Alp ve Waters'ın da beş faulle kenara gelmeleri üstünlüklerini koruyamamalarındaki etkenlerden diğerleriydi. 

3 yorum:

  1. Tofaş bu sezon şampiyon olacak gibi görünüyor 10 maç 10 galibiyet.

    YanıtlaSil
  2. bencede tofaş bu sezonun en iddali ekibi şampiyonlugu alır

    YanıtlaSil
  3. Yiğit genç yaşına rağmen eli titremeden attı şutları. Gelecek vadediyor. Galibiyette emeği büyüktü.

    YanıtlaSil