8 Aralık 2017 Cuma

İstatistiklerle Kızılyıldız - Anadolu Efes

Bu akşam Turkish Airlines Euroleague'te Anadolu Efes Kızılyıldız deplasmanında 100-81'lik mağlubiyet alırken, savunmaların ikinci plana atıldığı yüksek skorlu bir karşılaşmaya tanık olduk. Bu sezonun en fazla sayı yiyen iki takımının mücadelesinde beklendiği gibi savunma namına sahada pek bir gayret görülmezken, bu maçta oyun analizinden çok dikkat çeken istatistiki analizleri paylaşmayı tercih ettik. İşte maçın istatistiklerinden dikkat çeken notlar:

Turkish Airlines Euroleague | Crvena Zvezda - Anadolu Efes

* Yüksek skorlu geçen ilk yarıda Kızılyıldız 50, Anadolu Efes de 44 sayı kaydettiler. Kızılyıldız ikinci yarıda da 50 sayı kaydedip maç sonunda 100 sayıya ulaştı. 

* Anadolu Efes sadece 4 üçlük denediği ilk yarıda bu şutların 3'ünden isabet kaydederek %75'lik bir şut yüzdesi yakaladı. Kızılyıldız'ın yüzdesi ise 7/15 ile %47 idi. Kızılyıldız maçı da 14/28 ile %50'lik bir şut yüzdesiyle tamamladı.

* Maç başına 14.4 ile sezonun en az asist yapan takımı olan Anadolu Efes ilk yarıda 11 asist kaydetti. 


* Anadolu Efes'in ilk yarıdaki toplam ribaundu 10 iken, temsilcimiz rakibine tam 8 hücum ribaundu verdi. 

* Maçta 5:45 süre alan Edo Muric'in tek istatistiği yaptığı 1 top kaybı oldu. 

* Geçtiğimiz hafta kolej dış şut istatistiklerini yayınladığımız Bryant Dunston Euroleague kariyerindeki ilk üçlük isabetini kaydetti. Dunston maçı 2/2 üç sayı isabetiyle tamamladı. 

* Final periyodu başlangıcında Anadolu Efes 9 top kaybı yaparken sadece 1 top çalabilmişti. Maç bittiğinde ise Efes'in top çalma sayısı değişmemesine rağmen, top kaybı sayısı 15'e ulaştı.

* Kızılyıldız'da en skorer isim 29 sayı - 4 top çalma kaydeden ve Euroleague kariyer sayı rekorunu kıran James Feldeine olurken, Taylor Rochestie 11 sayı - 6 asist, Nemanja Dangubic 10 sayı ve Ognjen Dobric de 10 sayı ile çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. 

* Bu sezon daha önce en fazla CSKA Mskova'ya 98 sayı yiyen Anadolu Efes, Kızılyıldız karşısında potasında 100 sayı görerek bu alanda da sezonun en kötü maçını oynamış oldu. Yine aynı maçta 18 fark sayı yiyen Efes, Kızılyıldız karşısında 19 fark yiyerek yine sezonun en kötü performansını sahaya yansıttı. 

* Derrick Brown bu sezon ilk kez Anadolu Efes forması giyerken, uzun süre sonra giydiği lacivert beyazlı formayı 13 dakika terletip karşılaşmayı 6 sayı - 1 ribaunt - 1 asistle tamamladı. 

3 yorum:

  1. Kızılyıldız istatistikleri süper adamları eze eze yenmişler böyle giderse daha iyi olacaklar

    YanıtlaSil
  2. iki takımda savunma adına gayret etmedi. güzel mac oldu kanımca kapanıp savunma izlemektense acık oyun tercihimdir

    YanıtlaSil
  3. anadolu efes savunma uzerine oynadığı icin bu macta cok etkinlik gösteeremedi. ama oyun planında değişiklik yapması sart bence

    YanıtlaSil