12 Aralık 2017 Salı

Galatasaray TOP16 için avantajı kaptı

Sezona beklenen başlangıcı yapamayan fakat son haftalardaki performansıyla yükselişe geçen Galatasaray Odeabank bu akşam sahasında konuk ettiği Buducnost Voli'yi 82-61 mağlup ederek 7 Days Euro Cup B Grubu'nda galibiyet sayısını 3'e yükseltip gruptan çıkma yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Cimbom  baştan sona önde götürdüğü maçın üçüncü çeyreğinde farkı 20 sayıya çıkarıp galibiyet sevincini erken yaşamaya başlarken, son oynadığı dört maçın üçünden galibiyetle ayrılarak kötü başladığı gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde etti. Gruptaki son iki maçında deplasmanda Lietkabelis ve sahasında Hapoel Jerusalem ile karşılaşacak olan Cimbom, eksik ve sakatların geri dönmesiyle favori olarak çıkacağı iki maçta alacağı galibiyetlerle TOP16'ya kalmak için mücadele edecek. 

7 Days Euro Cup | Galatasaray Odeabank - Buducnost Voli

Bugün Buducnost Voli karşısında maça Preldzic ve Hopson'un asistleri sonrası Ege ve Hardy'den gelen sayılarla hızlı başlayan ve 3.5 dakika içinde 14-4'lük üstünlüğü yakalayan Galatasaray Odeabank, Preldzic'in 5 asiste ulaştığı ve Renfroe'nun kaptığı toplar sonrası savunmayı canlandırdığı çeyreği 22-14 önde tamamladı. Galatasaray ikinci çeyreğe biraz durgun başlayıp farkın 3 sayıya inmesine engel olamasa da (27-24), Hendrix ve Taylor'un hücumdaki etkinlikleri sonrası yakaladığı 12-2'lik seriyle devrenin bitimine 4 dakika kala 39-26'lık üstünlüğü elde etti. Devrenin sonlarında hücumda basit hatalar yapıp savunma konsantrasyonu azalan Cimbom Ilic ve Ivanovic'in sayılarına engel olamayınca devre sonuna geldiğimizde fark 7 sayıya kadar düştü: 41-34. 


Soyunma odası dönüşü Hopson ve Hardy'nin sayılarıyla farkı tekrar açan Galatasaray Odeabank ilk 4.5 dakikayı 53-39 önde geçerken, Preldzic'in saha görüşü bir yandan sarı kırmızılı skorerlerin potayı kolay şekilde bulmasını sağlayıp bir yandan da bireysel olarak 9.asistine ulaşmasını beraberinde getirdi. Çeyrek sonlarında Renfroe'nun çaldığı toplar ve Hardy'den gelen üçlükler Galatasaray'ın farkı daha da açmasını sağlarken, son 10 dakikaya girerken fark 19 sayıya yükseldi: 64-45. Final periyodunun başlarında Galatasaray'ın kısa süreli rehavetinden faydalanan konuk ekip bitime 4 dakika kala farkı 14 sayıya indirirken (70-56), Hardy ve Taylor'dan gelen dış şutlar farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve karşılaşmadan 82-61 galip ayrılan Galatasaray Odeabank sekizinci maçında üçüncü galibiyetini elde ederek, gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti. 

Galatasaray Odeabank'ta Dwight Hardy 6/7 üç sayı isabetiyle 22 sayı kaydedip en skorer isim olurken, Scotty Hopson 14 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Jordan Taylor 14 sayı, Richard Hendrix 10 sayı - 6 ribaunt, Alex Renfroe 8 sayı - 6 ribaunt - 7 top çalma ve Emir Preldzic ise 10 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. 

5 yorum:

  1. sezona gerçekten kötü başlamıştı ama umarım yakaladıkları bu ivme onlar için faydalı olur

    YanıtlaSil
  2. EuroCup'ın puanlama sistemini pek çözemedim 0,375 puan ile 5.sırada yer alıyor.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray bu maç cok güzel oynadı haketti.

    YanıtlaSil
  4. sezon basındaki talihsiz ğuan kayıplarıdnan sonra toparlaması güzel. sevindirici. bir gs oalrak beni mutlu ediyor boyle devam

    YanıtlaSil
  5. Galatasaray Böyle Oynamaya Devam ederse yeniden eurocupu alabilir

    YanıtlaSil