7 Aralık 2017 Perşembe

Zalgiris Panathinaikos'u 3.çeyrekte yıktı

Turkish Airlines Euroleague'te akşamın en dikkat çekici maçlarından biri Kaunas'ta oynandı. Sahasında Panathinaikos'u konuk eden Zalgiris Kaunas ilk çeyreğini 10 sayı farkla geride kapattığı karşılaşmanın 3. çeyreğinde yakaladığı 33-14'lük çeyrek skoru ile üstünlüğü yakalayıp sahadan 80-74 galip ayrıldı. Maçın bir diğer ilginç yanı ise dış şutu seven bir yapısı olan ve daha geçen haftaki maçta rakip potaya 28 üçlük denemesi yapan Zalgiris'in bu geri dönüşü yaptığı maçta sadece 10 üç sayı denemesinde bulunmasıydı. 

Euroleague | Zalgiris Kaunas - Panathinaikos

İlk çeyreği 10-20 geride tamamlayan Litvanya ekibi, ikinci çeyrekte biraz toparlanıp soyunma odasına giderken farkı 2 sayıya kadar indirdi: 31-33. Üçüncü periyodun ilk dakikaları karşılıklı sayılarla geçerken, ilk 4 dakika sonuna gelindiğinde 41-40 Zalgiris Kaunas üstünlüğü vardı. Bu dakikada Aaron White'ın üçlüğüyle başlayan seride Jankunas ve Pangos ile etkili olan ev sahibi ekip, 3.5 dakikada 16-2, çeyrek sonuna kadar da 23-7'lik bir seri elde edince son 10 dakikaya 64-47 önde girdi. Final periyoduna Pappas'ten gelen 4 üçlükle başlayıp daha iyi bir savunma yapan Panathinaikos farkı kapatma yolunda ümitlense de, üstünlüğünü korumasını bilen Zalgiris sahadan 70-64 üstün ayrılırken, bu sezon 11.maçta altıncı galibiyetini elde etti. Panathinaikos ise dördüncü yenilgisini aldı. 


Zalgiris Kaunas'ta Paulius Jankunas 17 sayı - 4 ribauntla en skorer isim olurken, Aaron White 13 sayı - 5 ribaunt , Kevin Pangos 3/4 üç sayı ile 12 sayı - 11 asist - 5 ribaunt ve Edgaras Ulanovas da 8 sayı - 11 ribaunt ile diğer dikkat çeken performansları sergilediler. Konuk ekipte ise Nikos Pappas'ın 16, Chris Singleton'un 15 sayısı yenilgiye engel olamadı. Zalgiris normal karakteri dışında bu akşam sadece 10 kez üç sayı denemesi yaparken bu denemelerin beşinde isabet kaydetti. Panathinaikos'ta ise 3 sayı oranı 11/31'di. 

5 yorum:

  1. yunan takımlarıda kıran kırana mücadele veriyorlar gibi..bu mac cok heyecanlıydı

    YanıtlaSil
  2. Zalgiris bence iyi oynamadı ama litvanya takımları hep bunu yapıyor

    YanıtlaSil
  3. yav yeğenim o nasıl maçtı öyle heyecandan gidecektim.

    YanıtlaSil
  4. Çok değerli bir galibiyet oldu Zalgiris açısından. Aynı zaman Fenerbahçe'ye de yaradı. Bu akşam FB kazanırsa iyice kapak atacak ilk üçe

    YanıtlaSil
  5. oldukça iyi bir galibiyet oyun çekişmeli geçti. oyuncuların hepsini tebrik ediyoruz.

    YanıtlaSil