10 Aralık 2017 Pazar

Burak Eşlik şutlarıyla mesaj veriyor

Trabzonspor bu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne istediği başlangıcı yapamazken, bugün Eskişehir deplasmanında Eskişehir Basket'e 90-72 yenilerek onuncu maçında yedinci yenilgisini aldı. Trabzonspor'da, SIU-Edwardsville Cougars'taki başarılı kolej kariyerini tamamladıktan sonra bu sezon takıma katılan Burak Eşlik henüz fazla süre alamasa da, son haftalarda aldığı süreleri başarılı şekilde kullanarak gelecek için ümit vadetmeye başladı. 

Genç oyun kurucu Eskişehir Basket karşısında bu sezon üçüncü kez 10 dakika üzeri süre bulma şansı yakalarken, takımı kaybetse bile yüzdeli şutlarıyla dikkat çekmeye devam etti. Burak Eşlik böylece Trabzonspor'un dış şuta dayalı basketboluna uygun bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlayıp daha fazla süre için coach Markovski'ye "beni oynat" mesajı verdi. 

Bu sezon başında takımda 1-2 dakikalık süreler haricinde fazla süre şansı elde edemeyen Burak Eşlik, ilk kez 6.haftadaki Gaziantep Basketbol maçında 11 dakika 48 saniye süre almış ve 1/1 üç sayı, 3/4 saha içi isabetiyle 7 sayı kaydetmişti. Kazanılan Galatasaray Odeabank ve başa baş geçen Pınar Karşıyaka maçlarında yine fazla süre alamayan Burak, geçtiğimiz hafta da Fenerbahçe Doğuş karşısında 12 dakika 41 saniye süre alarak aldığı süreyi 2/2 üç sayı isabeti ve 8 sayıyla değerlendirmişti. Bugün de Eskişehir deplasmanında 10 dakika 25 saniye süre alan Burak Eşlik 1/1 üç sayı ve 2/2 saha içi isabetiyle 5 sayı kaydedince BSL'deki dördüncü üç sayı denemesinden de isabetle ayrılarak %100'lük yüzdesini korumuş oldu. 10 maçta ortalama 2.4 sayı ortalamasıyla mücadele eden Burak'ın serbest atış çizgisinden de 4/4 isabet sağladığını hatırlatalım.

11 yorum:

  1. bu çocuk geçen sene böyle değildi inanılmaz bir gelişim gösterdi bu sene.

    YanıtlaSil
  2. zaman zaman evet bende katılıyorum bu oyuncuda her geçen gün bir gelişme söz konusu

    YanıtlaSil
  3. Maçı izlemedim normalde Eskişehir Basket'in maçlarını kaçırmam. Yorumlara göre Earl Rowland iyi oynamış.

    YanıtlaSil
  4. Burak Eşlik çok güzel oynamış tebrikler.Hep böyle oynasalarda takımları kazansa.

    YanıtlaSil
  5. Bu takım gerçekten güzel oynuyor hakkını veriyorlar.Oyuncular iyi oynuyor dolayısıyla takım kazanıyor.

    YanıtlaSil
  6. burak her ne akdar güzel oynasada henuz yeterli değil bence. daha cok gayret etmesi gerekli

    YanıtlaSil
  7. Trabzonspor gibi bir külüp böyle oyunculara fırsat vermemesi kötü olmuş adam fazla süre almamış ama elinden geleni yapmış helal.

    YanıtlaSil
  8. Burak Eşlik gibi oyuncuları a milli basket takımında hazırlık maçlarıda denenmelidir ve açıkcası koçun onu keşfetmesi içten bile değildir.

    YanıtlaSil
  9. Trabzon için fazla bir oyuncu bence takımda Gerçekten on plana çıkmaktadır

    YanıtlaSil
  10. geçen yıldan bu yana düzenli bir gelişme gösterdi burak. yakın bir zamanda milli takımda görmemiz hiçten bile değil.

    YanıtlaSil
  11. Burak oldukça hırsı bir oyuncu. Ancak bazen kontrolsüz hırslanmaları oluyor. Daha profesyonelce sakin oynarsa avrupaya bile gider.

    YanıtlaSil