24 Aralık 2017 Pazar

4 dakikada bir sezonun özeti: Galatasaray Odeabank

Galatasaray Odeabank Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde bugün oynadığı maçta sahasında Sakarya Büyükşehir Basketbol'a, Metecan Birsel'in maçın bitiş kornasıyla birlikte attığı basket sonrası 75-77 yenilirken, sarı kırmızılıların son 3 dakika 48 saniyede sayı bulamaması hücumdaki soru işaretlerini tekrar gündeme getirdi. Maçta yer yer farkı çift hanelere çıkaran, bir ara 16 sayı farkla öne geçen, son çeyreğin ilk dakikalarında da 10 sayılık farkla önde olan Galatasaray'ın bu farkı koruyamaması, Basketbol Süper Ligi'nde 12. maçlarında yedinci mağlubiyetlerini almalarını da beraberinde getirdi. 

Emir Preldzic - Galatasaray Odeabank

Hafta içinde 7 Days Euro Cup'ta Litvanya deplasmanında Lietkabelis'i 84-77 mağlup ederek son 5 maçında dördüncü galibiyetini alarak gruptan çıkmayı garantileyen sarı kırmızılılar, bu performansıyla sezona yaptıkları kötü başlangıcı geride bıraktıkları izlenimini vermişlerdi. Fakat bugün İstanbul'da konuk ettikleri Sakarya BB karşısında farklı önde götürdükleri bir maçta alınan bu yenilgi, her ne kadar mücadeleyi hiç bırakmayan Sakarya gibi bir takıma karşı oynasalar da, aslında sezon başında yapılan bazı hatalardan henüz tam olarak kurtulamadıklarını gösterdi. 


Sakarya Büyükşehir Basketbol karşısında maçın bitimine 3 dakika 48 saniye kala Emir Preldzic'in basketiyle 75-69 öne geçen Galatasaray Odeabank, Harris'in şutuyla potasında gördüğü basket sonrası, Emir ile düzen dışı bir üçlük denemesinden isabet sağlayamazken Metecan ve Fall'un hücum ribauntları sonrası Fall'un kaydettiği basketle farkın 2'ye inmesine engel olamadı. Bir sonraki hücumda Taylor'un 24 saniye sonundaki isabetsiz şutunun ribaundunu alan Fall, karşı potada da skoru dengeye getirirken (2:16), son iki dakika içinde iki takım da skor üretimi yapamadı. Bu süre zarfında Galatasaray'daki tek hücum opsiyonu topu alan kısaların içeri penetreleriyle skor bulmaya çalışmak olurken, bu denemelerden isabet sağlayamayan sarı kırmızılılar son 22 saniyeye girerken son savunmayı yapmak durumunda kaldı. Lazeric Jones'un isabetsiz üçlüğünde Metecan Birsen'in hücum ribaundu (ki maç boyunca Sakarya'nın 13. hücum ribaunduydu) ve bitiş kornasıyla birlikte attığı maçı kazandıran turnikesi Galatasaray Odeabank için bu sezonki yedinci mağlubiyetleri anlamına geliyordu. 

Sarı kırmızılılarda günün istatistiklerine baktığımızda ise ilk beşte yer alan isimlerdeki istikrarsızlığa bir çözüm bulunamadığı dikkat çekti. Dajuan Summers pota altına dahi girmeden 1/4 isabetle 3 sayıda kalıp hiç ribaunt alaması, Dwight Hardy'nin 24 dakikada 2/7 saha içiyle 6 sayıda kalması takımın skor yükünü birkaç oyuncunun üzerine yıkarken, Erman Kunter'in de planlarını bozmuş durumda. Bunun yanında büyük ümitlerle takıma eklenen Taylor'un günü 26 dakikada 0/7 saha içi isabetiyle tamamlaması Ege Arar ve Emir Preldzic'in mücadelelerine rağmen Galatasaray'ın elindeki galibiyeti rakibine hediye etmesine neden oldu. Sarı kırmızılıların hali hazırdaki takımı aynı Amerikan Futbolu takımı misali, savunma ve hücum takımı olarak ikiye bölünmüş; savunma yapanın hücum yüzdesi düşük, skor bulan ise savunma yapmaz bir durumda... Erman Kunter'in bu iki takımı harmanlayıp bir düzen oturtmak adına önünde çok yolu; fakat az zamanı var. Fransa'da başarılı bir CV oluşturmuş Erman Hoca'nın bu düzeni kurmaması için hiçbir neden yok; fakat zorlu bir yoldan geçeceği kesin. Biz de Galatasaray'ı bu yolda izlemeye devam edeceğiz...

6 yorum:

  1. Mac bitene kadar mucadele edeceksin. Son saniye bile olsa mac bitmesiye birakma hakkin yok mucadeleyi

    YanıtlaSil
  2. rakip hiçbir zaman küçümsenmez son dakikalar hatta saniyeler bile bu tür maçlarda önemlidir.

    YanıtlaSil
  3. rakibini kucumsersen hucuma kalkmazsan sonuc boyle olur. her takıma ders olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen rakip kucunmemeli hic bir alanda. Cok yanlis bir davraniw. Kucumsemiyceksin .sonuc husran oluyor iste boyle

      Sil
  4. sanki acemi ilk kez basketbol oynuyorlar gibi son saniyelerde boşladılar ve sonuç ortada yurt dışında adamlar saniselerde bile basket atmaya çalışıyorlar

    YanıtlaSil
  5. rakibi küçümserseniz sonuç böyle olur.bazı takımlar hep bunu yapııyor.

    YanıtlaSil