24 Aralık 2017 Pazar

Kaf Kaf Beşiktaş'ın serisine son verdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 12.hafta maçında sahasında Beşiktaş Sompo Japan'i konuk eden Pınar Karşıyaka çekişmeli maçta sahadan 79-71'lik galibiyetle ayrılarak bu sezon ligdeki dördüncü galibiyetini elde etti. Eşinin doğum yapması nedeniyle bir süredir takımdan uzak kalan Jarrod Jones ve yeni transfer Bryon Allen'ın takıma katılmasıyla uzun süre sonra tam kadro olarak sahaya çıkan Kaf Kaf bu galibiyetle Beşiktaş'ın sekiz maçlık galibiyet serisine de son verirken, Beşiktaş Sompo Japan de 12. maçında üçüncü yenilgisini alarak Tofaş'ın kaybettiği haftada kritik bir mağlubiyet aldı ve sıralamada avantajlı duruma geçme şansından yararlanamadı. 

DJ Kennedy | Pınar Karşıyaka - Beşiktaş Sompo Japan

Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nu tıklım tıklım dolduran Karşıyaka taraftarının büyük desteği altında başlayan maçın ilk çeyreği karşılıklı basketlerle geçerken, ev sahibi ekipte savunmadaki hatalarına rağmen hücum anlamında belki de sezonun en aktif performansını sergileyen Egemen Güven'in sayıları dikkat çekti. İyi başladığı ilk çeyreğin ortalarında üçüncü faulünü alarak benchin yolunu tutan Egemen'in kenara gelişi sonrası daha çok faul çizgisinden sayılar bulan Kaf Kaf'ta, çeyreğin sonlarında oyuna giren yeni transfer Bryon Allen da 17-16 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle biten çeyreğin bitimine 10 saniye kala bulduğu üçlükle yeşil kırmızı forma altındaki ilk sayılarına ulaşmış oldu. Beşiktaş Sompo Japan'de ise ilk dakikalarda Clark'ın yüzdeli oyunu dikkat çekerken, çeyrek sonuna doğru açılan Diebler kaydettiği 8 sayı ile skorun dengede gitmesini sağladı. 


İkinci çeyreğe hızlı bir giriş yapan Pınar Karşıyaka Kennedy ve Jones'un da devreye girmesiyle hücumda çeşitliliği artırıp kolay sayılar bulurken, ilk 4.5 dakika geçtiğinde farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 28-20. Beşiktaş Sompo Japan'de Boatright, Clark gibi isimlerin  yakaladıkları boş şut fırsatlarına rağmen kendilerinden beklenmedik derecede düşük yüzdeyle oynamaları yanında, savunmada bire birde kolay yenilmeleri farkı yaratan unsur olurken, son 3 dakikaya girildiğinde Pınar Karşıyaka'nın 33-26'lık üstünlüğü vardı. Devrenin kalanında Allen'ın benche geldiği dakikalarda daha önceki bazı maçlarda görüldüğü gibi Waters'ın oyun konsantrasyonunu kaybedip hücumu yönlendirmede sıkıntı yaşaması sonrası zorlama hücumlar kullanan Kaf Kaf, potasında Clark, Weems ve Boatright ile gördüğü sayılara engel olamayınca devre 33-33 eşitlikle sonuçlandı. 

Soyunma odası dönüşü de aynı ikinci çeyrekte olduğu gibi etkili bir hücum performansıyla başlayan Pınar Karşıyaka Allen, Banic ve Waters'ın sayılarıyla yakaladığı 11-0'lık seri sonrası skoru 44-33'e getirdi. Pota altında Lima'nın hataları ve hücumdaki düşük şut yüzdesi Beşiktaş'ın 4 dakika boyunca sayı bulamamasına neden olurken, ev sahibi takımda savunmadaki artan motivasyon Karşıyaka taraftarının da iyice oyuna dahil olmasını beraberinde getirdi. Karşıyaka'nın momentumu yakaladığı anlarda önce Banic, ardından da Kennedy ve Waters'ın yaptığı acemice top kayıpları yeşil kırmızılıların ivmesini bozarken Clark ve Diebler'dan gelen sayılar ve 8-0'lık Beşiktaş serisi farkı tekrar 3 sayıya indirdi. Boatright'ın da dış şutlarıyla devreye girmesi sonrası çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 1 sayıya kadar düşüren (50-49) Beşiktaş'ta Diebler'ın eski taraftarının tepkisini çekecek bir kaç refleksi bu süreçte ABD'li şutörün performansını yukarı taşıyan bir etki yaparak siyah beyazlıların geri dönmesinde önemli rol oynadı. Bu dakikalarda sertliği düşen savunmada zayıf halka konumundaki Banic ve Waters'ın yerine Egemen ve Berk'in girmesi savunmada Kaf Kaf'ı canlandırırken çeyrek sonunda 10-2'lik bir seri yakalayan Pınar Karşıyaka son 10 dakikaya 60-51 önde girdi. 

Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, Karşıyaka'da Egemen, Beşiktaş'ta ise Sertaç'ın sayıları sonrası son 6:50'ye 65-55 Kaf Kaf üstünlüğüyle girildi. Ufuk Sarıca'nın savunmada sertliği artırmak amacıyla oyuna dahil ettiği Muratcan bu sezon sayı kaydedemeden geçirdiği 6 maç sonrası ilk sayılarını kaydederek Beşiktaş'a hesapta olmayan bir katkıda bulunurken, Clark ve Weems'in üçlükleri sonrası farkı 4 sayıya indiren Beşiktaş Sompo Japan bitime 4.5 dakika tekrar maça ortak oldu: 70-66. Maçın kritik anlarında Beşiktaş'ta yine Diebler ön plana çıkarken, tecrübeli forvetin hırsı bu kez üçüncü çeyrekte olduğu gibi kendisine olumlu değil, aldığı teknik faul sonrası takımına olumsuz yansıdı. Kalan sürede Beşiktaş'ın farkı kapatmasına fırsat vermeyen Pınar Karşıyaka Jones'un turnikesi sonrası karşılaşmadan 79-71 galip ayrılırken, taraftarının yoğun desteği altında aldığı galibiyet sonrası kötü başlayan sezondaki dördüncü galibiyetini elde etti. 

Pınar Karşıyaka'da Jarrod Jones 18 sayı - 6 ribaunt - 3 asistle en skorer isim olurken, DJ Kennedy 17 sayı - 11 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma, Dominic Waters 14 sayı - 3 asist, Bryon Allen 13 sayı - 5 ribaunt - 4 asist ve Egemen Güven de 11 sayı - 7 ribaunt ile çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. Pınar Karşıyaka tam kadro çıktığı bu maçta yeni transferi Allen'ın da katkısıyla ilerleyen haftalar için umut veren bir performans sergilerken, sezon başından beri pota altında süregelen problemin tersine, 40-30'luk ribaunt üstünlüğüyle bu alanda da gelişme göstermiş oldu. Beşiktaş Sompo Japan'de ise Earl Clark 17 sayı - 5 ribaunt ile en skorer isim olurken, Sertaç Şanlı 13 sayı - 8 ribaunt - 4 blok ve Kyle Weems de 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. 

17 yorum:

  1. kaf kafın yıkamadığı rakip yok neredeyse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oynuyorlar. Galibiyeti hakettiler sonuna kadar. Cok iyi oyunculara sahipelr sonuc normal

      Sil
  2. bu sene izlemekten en çok zevk aldığım takımın adıdır kaf kaf:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izlediğim maclarda cok etkiliydiler. lig genelinde nasıl oynuyorlar bilemiyorum

      Sil
  3. karşıyakadan beklenen performans geldi toparlanma sürecine girildi bence bu dönemde

    YanıtlaSil
  4. bu galibiyet gösterdi ki şampiyon olmak bu sene zor değil Fenerbahçe zor gelir

    YanıtlaSil
  5. oldukça çekişmeli bir maç oldu. bu sezon ligin kalitesini beğeniyorum oyuncularımız izleyicileri tatmin ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir besiktaslı oalrak uzldum ama guzel bir maçtı doğrusu. bir de kazanabileseydik hersey harika olurdu iste ozaman

      Sil
  6. kaf kaf ı pek tanımazdım bu sayede az çok bilgi sahibi oldum oldukça iyi olduklarını öğrendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaf kaf iyi takımdır. sadece isim yapamamıs. ama bundan sonra duyurucana eminim adınıa

      Sil
  7. kaf kaf cok ilginc bir takım ne zaman ne yaapacağınız ketiremiyorsunuz. ben besiktas alır diye dusunmustum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncular kendinj maca verdiyinde harikalar yapabiliyor ama verm diyinde toparlanamiyor bence sebebi bu

      Sil
  8. kaf kaf tam süpriz eşek gibi ne zaman kimleri yeneceği belli olmuyor

    YanıtlaSil
  9. karşıyaka toparlanma sürecine girdi yakın zamanda daha iyi olacaktır bence

    YanıtlaSil
  10. Kaf kaf her maçta iyi sonuçlar veriyor kaf kaf çok iyi bir oyuncu kadrosu ile donanmıştır.

    YanıtlaSil
  11. oyun sahada jkazanılır, kazananda iyi işler yapan olur. sansızlıkla bu soylediğim bazen işlemez sadece

    YanıtlaSil
  12. Beşiktaş Sompo yarıştan kopmuyor bugün Eskişehir Basket'i yendi, skor 87-78

    YanıtlaSil