22 Aralık 2017 Cuma

Fenerbahçe İsrail deplasmanında mağlup

Turkish Airlines Euroleague'te sezonun 14.maçında İsrail deplasmanında sahaya çıkan Fenerbahçe Doğuş hücum silahlarının işlemediği, savunmada da sertlik seviyesini yükseltemediği maçta sahadan farklı mağlup ayrılarak bu sezonki 5. yenilgisini aldı. Maccabi Tel Aviv'in taraftarı önünde sahaya yansıttığı sertlik seviyesine ayak uyduramayan sarı lacivertliler baştan sona geride götürdükleri maçı 73-82 kaybederken, İsrail temsilcisi de bu sezonki sekizinci galibiyetini elde etti. 

Fenerbahçe Doğuş karşılaşmaya alışkın olmadığımız bir  şekilde durgun başladı. Sahaya çıkan beşinde Sloukas yerine Guduruc'i gördüğümüz Fenerbahçe'de Thompson'un henüz iki dakika dolmadan üç faule ulaşması pota altındaki sertliği düşürürken, Bolden ve Jackson ile sayılar bulan Maccabi 2.5 dakika içinde 9-0 öne geçti. Fenerbahçe ilk sayılarını 5 dakika dolmak üzereyken Sloukas'tan bulurken, ilk 8 dakika boyunca tek saha içi basketiyle oyuna devam edince fark 17-4 ile 13 sayıya kadar çıktı. Taraftarının da desteğini alıp savunmasını sertleştiren İsrail ekibi karşısında hücumda düzende kalmakta zorlanan Fenerbahçe çeyreğin son dakikasına da 21-8 geride girerken, son dakika içinde Melli, Datome ve Dixon ile yakaladığı 7-3'lük seri sonrası ilk 10 dakikayı 24-15 geride tamamladı. 

İkinci çeyreğin başında Dixon, Melli ve Vesely ile 7 sayı bulup serisini 14-3'e çıkaran Fenerbahçe farkı 2 sayıya kadar indirip oyuna ortak oldu. Karşılıklı basketlerle geçen çeyrekte Fenerbahçe Doğuş'ta Dixon ve Vesely'nin sayıları farkın açılmasının önüne geçerken Maccabi'de de kenardan gelen Cole'un skorer oyunu farkın kapanmasını engelledi. Wanamaker, Nunnally gibi isimlerin bir türlü devreye giremediği, Guduric'in de yaptığı hatalarla sanki bir Maccabi'li gibi oynadığı ilk yarıda Fenerbahçe'de pota altında Vesely kendisine yapılan sert savunmayla elinden geldiğince savaşırken, sezon başından beri süregelen sakatlığı nedeniyle beklenen katkıyı henüz veremeyen Dixon'un skor katkısı sarı lacivertlilerin kabus gibi geçen devreyi sadece 4 sayıyla kapatmalarını sağladı: 40-36.


Soyunma odası dönüşü Melli'nin sayılarıyla 40-40'lık eşitliği yakalayan Fenerbahçe Doğuş, hücumda istikrarı bir türlü yakalayamayınca skorda üstünlüğü elde edecek hamleyi yapamadı. Hem Wanamaker hem de Sloukas'ın beklenen performanslarının uzağında kalmaları hücumda çeşitliliğin azalıp yüzdenin düşmesine neden olurken, Jackson ve Cole'dan gelen üçlükler çeyreğin bitimine 3:45 kala farkın tekrar çift hanelere çıkmasına neden oldu: 58-46. Obradovic'in, kısa rotasyonundaki dağınıklığa çözüm olarak, sezon başından beri Euroleague'te sadece 3 maçta süre verdiği Sinan'ı oyuna sürmesi oyun kurucu pozisyonundaki sıkıntının açık bir kanıtı olurken, tecrübeli guard'ın savunma ve hücumda takıma kattığı hava sonrası 8-2'lik bir seri yakalayan Fenerbahçe son 10 dakikaya girerken farkı 6 sayıya kadar indirdi: 60-54

Final periyoduna aynı maç başındaki gibi kötü başlayan Fenerbahçe'de ilk 2 dakikada hücumlarda top sadece Sloukas'ın elinde kalıp, pota altında Vesely tek sayı opsiyonu olarak kalınca Tyus, Jackson ve Cole'dan gelen basketler farkın bir anda çift hanelere çıkmasına neden oldu: 67-56. Maç başında 3 faulle kenara gelen Thompson'un, ilerleyen dakikalarda Obradovic'ten şans bulamaması sonrası uzun süre sahada kalan Vesely'nin tek başına Fenerbahçe'nin yükünü taşımakta zorlanmaya başlaması, Kalinic'in maç başındaki 2 dakika sonrası sahada kalamayarak soyunma odasına gitmesi ve sakat olan Ahmet'in yokluğunda daralan pota altı rotasyonu Fenerbahçe'nin sertlik seviyesini yükseltmesinin önüne geçerken, yorgunluğun etkisiyle farkın kapanması için gerekli mücadeleyi gösteremeyen sarı lacivertliler sahadan 73-82 mağlup ayrıldılar.

Fenerbahçe Doğuş'ta Jan Vesely 18 sayı - 6 ribaunt - 2 blok ile en çok savaşıp ayakta kalan isim olarak dikkat çekerken, Bobby Dixon 12 sayı - 5 asist, Nicolo Melli 11 sayı - 8 ribaunt ile çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. Maccabi'de ise Pierre Jackson 20 sayı - 5 asist ve Norris Cole 19 sayı - 3 asistle galibiyetin mimarları oldular. 

12 yorum:

  1. Fenerbahçe Doğuş'un yenmesini bekliyordum gerçekten moral bozdu.

    YanıtlaSil
  2. çok önemli şu günlerde israil gibi bir takıma yenilmek pek iyi olmamış

    YanıtlaSil
  3. ya şu yunana siyoniste yenilmeyin artık ya bu maçlarda daha çok özen gösterin ne olacak

    YanıtlaSil
  4. Fenerbahçe Doğuş beni şaşırttı ve beklenmedik bir şekilde yenildi.

    YanıtlaSil
  5. fener bey ne yapıyorsunuz kendinize geliniz.

    YanıtlaSil
  6. bu hic olmadı. hattta hic yakısmadı. özellikle siyasi gundemi bu sekilde olan gunlerde cidden hic yakısmadı

    YanıtlaSil
  7. bir fenerbahceliolarak cok uzgunum boyle bir sonucla karsılastığımız icin. umarım tekrarı olmaz

    YanıtlaSil
  8. Fenarbahçe sana kızıyor nasıl yenilirsin yenmen lazımdı elinden gelenin fazlasını yapman gerekirdi.

    YanıtlaSil
  9. birleşmiş milletlerdeki oylama bunu gölgeledi fenerde yenseydi süper bir cevap olurdu israile

    YanıtlaSil
  10. ben bu duruma üzüldüm yenmemiz gerekir di ama maalesef yenilğiye uğradık inşaAllah bir daha olmaz

    YanıtlaSil
  11. kötü günler gelip geçicidir. yakın zamanda toplanacaktır fener.

    YanıtlaSil
  12. yeni yıla yeni fener merak etmeyin geliyurz

    YanıtlaSil