12 Aralık 2017 Salı

Eksik Kaf Kaf evinde direnemedi

FIBA Basketball Champions League A Grubu'ndaki sekizinci maçında Dinamo Sassari'yi konuk eden Pınar Karşıyaka, deplasmanda 1 sayı ile yendiği rakibine sahasında 70-79 yenilerek gruptaki üçüncü yenilgisini aldı. Berk ve Kennedy'nin sakatlığında çok dar bir rotasyonla oynayan ve son 7 dakika oyuna giren Berke dışında altı kişiyle maçı tamamlayan Kaf Kaf'ta eksikler ciddi şekilde hissedilirken, maç boyunca rakibini geriden takip eden temsilcimiz yorgunluğun da etkisiyle sahadan mağlup ayrılarak kritik bir yenilgi almaktan kurtulamadı. Karşıyaka böylece üçüncü mağlubiyetini alarak gruptan çıkma yolunda önemli bir darbe aldı.

Pınar Karşıyaka - Dinamo Sassari

Maça hem savunmada hem de hücumda çok dağınık başlayan Pınar Karşıyaka 7.dakika sonunda 10 sayı farkla geriye düşerken (6-16), Scott Wood'un üçlükleri sonrası ilk 10 dakikayı 12-18 geride tamamladı. Kaf Kaf'ta Waters'ın asistlerine rağmen takımı tek başına yönlendirmede zorlandığı görülürken, hücumda düzen dışına çıkan yeşil kırmızılıların maça sanki antrenman yapmamışcasına dağınık hücumlarla başlaması maçın geri kalanı için tehlike sinyali verdi. Nitekim ikinci çeyrekte de yer yer saman alevi gibi kısa seriler yakalayan Karşıyaka zaman zaman farkı kapatmak için ümitlense de, bu düzen dışılıktan kaynaklanan istikrarsızlığın savunmaya da yansıması Sassari'nin farkı tekrar çift hanelere çıkarmasını beraberinde getirdi. Berk'in yokluğunda Waters hücumları yönlendirmede yalnız kalırken, Karşıyaka'da setlerin hareketlilikten ve çeşitlilikten uzak olduğunu gözlemledik. Devrenin son 2 dakikasına 29-39 geride giren Kaf Kaf Waters ve Metin'in serbest atışlarıyla 5-0'lık bir seri yakalarken, soyunma odasına 34-39 geride gitti. 


Soyunma odası dönüşü ilk birkaç dakika karşılıklı sayılarla geçerken, Dinamo Sassari'de Polonara'nın sayıları 5 dakika sonunda konuk ekibin farkı 11 sayıya çıkarmasını sağladı: 40-51. Hakemlerin maç boyunca çaldığı faul düdüklerine Karşıyakalı oyuncular tepki göstermeye başlarken, Wood aldığı teknik faulle 4. faulüne ulaştı. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkın 14'e çıkması ve taraftarların hakemlere tepkisi Karşıyaka'yı az da olsa canlandırırken Egemen ve Waters'ın sayıları son 10 dakikaya girerken farkın 7'ye inmesini sağladı: 51-58. Final periyoduna iyi başlayan ekip Dinamo Sassari olurken, Karşıyaka'da skora Egemen ve Waters dışında katkı gelmemesi farkın yine açılmasına neden oldu. Yeşil kırmızılılarda Kennedy'nin sakatlığının takımdaki atletizm ve direncin belli bir seviyenin üzerine çıkamamasında payı azımsanmayacak derecede büyüktü. Sezon başından beri süregelen pota altı problemi bu maçta da kendini gösterirken, Jones'un son haftalardaki form düşüklüğü ve mücadele etmemesi, Metin'in milli takım dönüşü sonrası performansındaki gerileme, Egemen'in ise kendisinden beklenen sertlikten uzak olması Kaf Kaf'ın pota altını kullanamaması yanında ribauntlarda da geride kalmasına neden olurken, bitime 5.5 dakika kala fark tekrar 13 sayıya yükseldi: 55-68. Son beş dakikası taraftarın hakemleri alkışlı protestosu altında antrenman maçı havasında oynanan maçta, sahadan 79-70 galip ayrılan Dinamo Sassari hem evinde kaybettiği maçın rövanşını aldı hem de galibiyet sayısını 4'e yükseltti. 

Dinamo Sassari'de Scott Bamforth 19 sayı - 4 ribaunt - 4 asist ve Dyswahn Pierre 17 sayı - 10 ribauntluk performanslarıyla galibiyetin mimarları olurlarken, Pınar Karşıyaka'da Dominic Waters'ın 20 sayı - 11 asist ve Egemen Güven'in 14 sayı - 3 ribaunt - 2 top çalmalık performansları yenilgiyi önleyemedi. 

1 yorum:

  1. KAF KAF Berk ve kennedynin yoklugunda böyle işler yapmaması lazım.takım bu iki kişiğe bağlı değil bence

    YanıtlaSil