9 Aralık 2017 Cumartesi

BGL'de Banvit farklı kazandı ama...

Basketbol Gençler Ligi B Grubu'nun liderliği için mücadele eden iki takım, tek mağlubiyetli Banvit ve namağlup Fenerbahçe haftanın açılış maçında Bandırma'da karşı karşıya geldiler. Büyük bölümü Banvit üstünlüğünde geçen maç 88-71 ev sahibi ekip üstünlüğüyle sonuçlanırken, ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı 84-66 kazanan Fenerbahçe farklı yenilgiye ve namağlup unvanını kaybetmesine rağmen lig sonunda oluşabilecek bir ikili averaj durumunda avantajını korumayı başardı. Maçın son dakikası Banvit'in farkı 18 sayı üzerine çıkarma çabasıyla büyük bir heyecan içinde geçerken, son 20 saniye içinde iki kez bu fırsatı kaçıran Banvit'li gençler farklı galibiyete rağmen maç sonunda sahadan üzgün ayrıldılar. 

Basketbol Gençler Ligi | Banvit - Fenerbahçe | Erkin Şenel

Maça Alperen ve Eray'ın sayılarıyla hızlı başlayıp 2.5 dakika içinde 9-4'lük üstünlüğü yakalayan Banvit'e karşı, Adem'in sayılarıyla karşılık veren Fenerbahçe ilk 5 dakika sonunda 12-12'lik eşitliği yakalarken, sarı lacivertlilerde hücumda ikinci bir skorer çıkmaması Banvit'in skor üstünlüğünü çeyreğin genelinde elinde tutmasını sağladı. İlk periyodu 25-18 önde tamamlayan Banvit, ikinci çeyreğin ilk 30 saniyesinde Arda ve Sedat ile bulduğu sayılarla farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 29-18. İşlerin Banvit için iyi gittiği anlarda art arda gelen top kayıpları Fenerbahçe'ye hayat verirken, Saadettin ve Adem'den gelen sayılar sarı lacivertlilerin tekrar maça ortak olmasını sağladı. Devrenin sonlarına doğru başa baş giren maçta Sedat Karagülle'nin basketleri Banvit'in tekrar üstünlüğü eline almasını beraberinde getirirken, soyunma odasına da 43-36 Banvit üstünlüğüyle gidildi. 


Üçüncü çeyreğin başında Fenerbahçe Cengizhan önderliğinde farkı kapatmaya başladı. 7'si Cengizhan'ın sayılarından olmak üzere 4.5 dakikada 10-4'lük bir seri yakalayan sarı lacivertliler farkı 1 sayıya indirirken (47-46), Banvit'te pota altının etkili ismi Alperen'in dördüncü faulünü alarak kenara gelmesi Fenerbahçe'yi daha da ümitlendirdi. Bu hamleye karşılık olarak Banvit'te sazı eline alan Sedat Karagülle'nin basketleri oyunun hakimiyetini tekrar Banvit'e getirerek son 10 dakikaya ev sahibi ekibin 58-49 önde girmesini sağladı. Final periyodunun ilk dakikalarında Fenerbahçe'nin hücumda organize olamayıp düzen dışına çıktığını gördük. Art arda top kayıplarını iyi değerlendiren Banvit Eray ve Arda'nın sayılarıyla bitime 8 dakika kala farkı 14 sayıya çıkarırken (65-51), iki takımın da as oyuncularında faul problemi önemli ölçüde hissedilmeye başladı. Fenerbahçe'de Saadettin Donat ve Ege Tırpancı'nın beşinci faullerini alarak kenara gelmeleri sarı lacivertlilere geri dönüş yolunda önemli darbe vururken, bu kayıpların etkisi Fenerbahçe'de üst üste top kayıpları olarak sahaya yansıdı.  Çalınan toplar sonrası Arda ve Sedat ile hızlı hücum sayıları bularak son 1.5 dakikaya 80-65 önde giren Banvit, son dakika içinde Erkin Şenel ve Arda Çete'nin üçlükleriyle son noktayı koyup sahadan 88-71 galip ayrıldı. 

Banvit'te Sedat Karagülle 23 sayı - 12 ribaunt - 3 asist - 4 top çalma - 2 blok ile farklı galibiyetin mimarı olurken, Erkin Şenel 15 sayı - 7 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma, Eray Akyüz 13 sayı - 5 ribaunt - 3 asist, Sadık Emir Kabaca 10 sayı - 8 ribaunt ve Arda Çete de 9 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalma ile etkili oldular. Fenerbahçe'de ise 17 sayı - 9 ribaunt ile Cengizhan İvedi ve 16 sayı - 8 ribaunt - 2 top çalma ile Adem Bayrak ayakta kalan isimler olarak dikkat çektiler. 

5 yorum:

  1. banwid gecen hafta ki mağlubiyetin acısını cıakrmıs. fb yi yenmek buyuk basarı bence

    YanıtlaSil
  2. Alperen'İn maçın başındaki hırçın oyunu beni çok etkiledi. Böyle devam eder umarım kendisi

    YanıtlaSil
  3. ben fenerbahcenin bu macı alıcanı dusunmustum. ama malsef istediğim gibi olmadı.

    YanıtlaSil
  4. sen o kadar sayı geriye düş sonra macı kazan valla helal olsun

    YanıtlaSil
  5. Basketbol çok güzel bir oyun çeşidi.Oynamak istiyorum ama hiç fırsat bulamıyorum bende bazen basket maçlarını izleyebiliyorum.

    YanıtlaSil