10 Ağustos 2017 Perşembe

Şehmus Hazer: Top eline çok yakışıyor

FIBAU18Europe Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'yla birlikte adını duyuran gençlerimizin önde gelenlerinden biri de Şehmus Hazer oldu. 1999 doğumlu, 1.93 boyundaki Şehmus Batman'da doğmuş, basketbola Batman Gençlik Spor Kulübü'nde başlayıp, bir süre Batman'da basketbol oynadıktan sonra Banvit tarafından keşfedilen bir genç. Geçtiğimiz sezon Bandırma Kırmızı formasıyla TBL'de forma giymeye başlayan ve başarılı performansıyla dikkat çekerek U18 Milli takımına seçilen Şehmus Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla da takdir topladı. 


TBL'de 2016-2017 sezonu başında fazla forma şansı bulamayan Şehmus, sezon ortasıyla birlikte aldığı süreleri artırmaya ve kendini göstermeye başlamıştı. Aralık ayı itibariyle maç başına 20 dakika ve üstü süreler almaya başlayan ve zaman zaman çift haneli sayılara da ulaşan Şehmus, sezonu 5.2 sayı - 1.9 ribaunt - 1.4 asist - 1.3 top çalma ortalamarıyla tamamladı, ki sezonun ilk yarısında fazla süre alamadığı maçlar olmasa bu istatistik muhtemelen daha yüksek olurdu. 


Bu yaz Genç Milli Takımımızın Avrupa dördüncüsü olduğu şampiyonada da millilerimizin ilk beşinde forma şansı bulan Şehmus maç başına 25 dakika süre alırken, fundamentalı, pota altına delici penetreleri ve savunmasıyla beğeni topladı. Hücumun tıkandığı anlarda rakibini ekarte edip içeri penetrelerle turnike bulan ya da rakip savunmanın dengesini bozan Şehmus turnuvayı 9.6 sayı - 3.7 ribaunt - 1.7 asist - 1.6 top çalma ile tamamladı. Özellikle Ukrayna karşı oynadığı 13 sayı - 5 ribaunt - 4 asist - 4 top çalma ve Litvanya karşısındaki 18 sayılık perfromanslarıyla dikkat çeken genç yıldızımız biraz daha güçlendiği takdirde önemli bir yıldız olma yolunda ciddi adımlar katedecektir. Bir 2 numara için ortalamanın altında bir dış şutu olan Şehmus'un A takımlar seviyesinde de fark yaratabilmesi için 3 sayı yüzdesini ise bir an önce düzeltmesi gerekiyor. Başarılı fundamental ve dripling yeteneği ile bu eksisini artıya çevirmeye çalışan Şehmuz, içeri penetrelerle rakip savunmanın dengesini bozduğu anlarda boş adamı görebilme farkındalığını da geliştirdiği takdirde hem Banvit hem de milli takımın geleceğinde önemli rol sahibi olacaktır. Şehmus'un adını önümüzdeki sezon daha fazla duyabilmeyi umuyoruz. 

0 comments:

Yorum Gönder