29 Ağustos 2017 Salı

Karadağ ve Tyrese Rice'ta durum karışık

A Milli Basketbol Takımımız'ın Eurobasket 2017 öncesi son hazırlık maçında rakibi olan Karadağ'da turnuva öncesi gelişmeler ilginç bir hal almaya devam ediyor. Milli takımımıza karşı oynadıkları maçta inişli çıkışlı performansıyla dikkat çeken Karadağ, maça fırtına gibi başlayıp henüz ilk çeyrekte çift haneli farkları yakalamış; fakat sonrasında saha içi ve dışındaki problemlerin de etkisiyle üstünlüğünü koruyamayıp maçı farklı kaybetmişti. Bu istikrarsızlık diğer hazırlık maçlarında da dikkat çeken Karadağ'da (7 maçta 2 galibiyet) son olarak da devşirme guard Tyrese Rice'ın Barcelona'da düşünülmediğinin açıklanması işleri daha karışık bir hale soktu. 


Barcelona Genel Menajer'i Nacho Rodriguez'in bugün yaptığı açıklamada "biz zaten sezon sonunda ona yollarımızı ayırmak istediğimizi söylemiştik" şeklindeki demeci üzerine Rice'ın twitter hesabında "Carmelo Anthony gibi hissettiğini" söyleyerek hayal kırıklığını ifade etmesi, birkaç gün sonra başlayacak olan Eurobasket öncesi Karadağ'ın ve coach Tanjevic'in canını oldukça sıkmıştır diye düşünüyorum. Zira bir yandan son gelişmelerden dolayı yaşadığı hayal kırıklığı nedeniyle morali bozulacak olan Rice'ın, bir yandan da kendisine piyasa yaratmak için bencil oynamayı düşünebileceği ve takım oyununu olumsuz etkilemesi oldukça olası gözüküyor. Nitekim Türkiye maçında Tanjevic ile tartışıp üçüncü çeyrekte bir ara soyunma odasına giden Rice'ın bu yönde eğilimleri olduğunu da canlı canlı izledik. 

Karadağ'ın kadro yapısına baktığımızda Vucevic ve Dubljevic gibi sağlam iki uzunun ve onları yedekleyen Todorovic'in varlığını görmekteyiz. Böyle bir uzun rotasyonu olan bir takımın pota altını kullanmaması düşünülemezken, daha çok bireysel yeteneklerini ön plana çıkarmayı tercih eden ve kötü bir sezon geçirmiş olan Rice gibi bir guardı neden tercih ettikleri ciddi bir soru işareti. Gerçi Tanjevic'in yıllarca Emir Preldzic'e sabrettiğini düşündüğümüzde bazı şeyleri anlamanın mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Takımın kalanına baktığımızda ise Rice'ı yedekleyen Nikola Ivanovic, Nemanja Djurisic gibi potansiyel tehditler yanında, Dino Radoncic gibi bir genç yeteneği görmekle beraber (her ne kadar hazırlık maçlarında çok kısıtlı süreler alsa da), bu isimlerin kritik anlarda topu Rice'ın eline bırakacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Yeni kontrat peşindeki Rice da, sayı fırsatını değerlendirebilir mi bilinmez; fakat o son şutu değerlendirme fırsatını kaçırmayacaktır. Bu açıdan baktığımda, Karadağ takımında çember altındaki oyunculara Allah'tan sabır dilemekten başka yapabileceğim bir şey yok. 

C Grubu'na baktığımda ise Karadağ'ın İspanya ve Hırvatistan'a direnebilmesini pek olası görmüyorum. Romanya'yı kolay geçip, Macaristan ve Çekya karşısında başa baş geçecek maçlarla 3 ya da 4. sırayı alacaklardır. Takım oyunu ve Rice'ın takımı doğru yönlendirmesi onları grup üçüncülüğüne yerleştirebilecekken, tam tersi durum ise olası bir Macaristan ve/veya Çekya yenilgisiyle birlikte ilk turda turnuvaya veda etmeyi beraberinde getirebilir. Bu arada eksik İspanya'nın bu tip turnuvalara bir miktar lakayt başladığını da düşünürsek, zor da olsa sürpriz bir İspanya galibiyeti ise gruptaki dengeleri oldukça değiştirebilecektir. Yine de gerçekçi düşünüp Karadağ'ın C Grubu'nda 3 ya da 4 olarak son 16'da Eurobasket 2017'ye veda edeceğini söyleyebiliriz. 

0 comments:

Yorum Gönder