28 Ağustos 2017 Pazartesi

NBA'de en fazla satılan forma hangisi?

NBA'de oyuncuların karşılaştırılmasında kullanılan birçok kıstastan biri de forma satışları. Nasıl bir oyuncunun sahadaki istatistiği ve takım başarıları onun değerini belirliyorsa, forma satışları ve reklam değeri de yine oyuncunun piyasa değeri üzerinde önemli etken. NBA.com'un 2016-2017 sezonundaki resmi forma satışlarına göre yayınladığı sıralama da haliyle oldukça dikkat çekmekte. Birçok değişik ölçüte göre değerlendirilen oyuncular arasında forması en çok ilgi gören ve en çok orijinal forma satışını yaptıran 15 oyuncu bakın nasıl sıralanıyor:


1. Stephen Curry - Golden State Warriors: Bir önceki sezonun da forması en fazla satılan oyuncusu olan Stephen Curry, her ne kadar maç başına attığı sayı ortalamasında 5 puanlık bir düşüş yaşasa da (sadece 25 sayı ortalamasıyla oynamış, rezalet!), sezon sonu gelen şampiyonluk ve takıma yaptığı liderlikle forma satışlarında bir düşüş yaşamadı. Zirvedeki yerini bırakmayan Curry taraftarlar arasındaki Curry&LeBron kıyaslamasında da bir adım avantaj sağlamış oldu. 

2. LeBron James - Cleveland Cavaliers: Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Curry&LeBron karşılaştırmasındaki bireysel istatistik üstünlüğü forma satışlarında LeBron James'in Curry'i geçmesine yetmese de, nispeten daha zayıf bir takımın liderliğinde finallere kadar gelmesi, yakaladığı triple-double kovalayan ortalama istatistikleri, LeBron'un forma satışlarında ikinci sırada yer almasını sağladı. 


3. Kevin Durant - Golden State Warriors: Kariyerindeki ilk NBA şampiyonluğu yanında finallerin de en değerli oyuncusu (MVP) olan Durant, sezon başındaki transfer tartışmalarını unutturan bir performansla Warriors'un şampiyonluğunda önemli rol oynadı. 25.1 sayı - 8.3 ribauntluk performansıyla takımın ikinci lider oyuncusu rolünü üstlenen başarılı süper yıldız forma satışlarında da podyumda yer aldı. 


4. Russell Westbrook - Oklahoma City Thunder: 31.6 sayı - 10.7 ribaunt - 10.4 asistlik triple-double ortalamasıyla bireysel olarak kariyerinin zirvesine çıkan ve normal sezon MVP ödülünü elde eden Westbrook, yaptığı 42 triple-double'la da sezon boyunca sürekli olarak adından söz ettirmişti. Performansı forma satışlarının da yükselmesini sağlayan Westbrook Thunder'ın Play-Off'lara çabuk veda etmesine rağmen bireysel performansıyla en çok dikkat çeken oyuncular arasında yer alarak forma satışlarında da dördüncü sıraya yerleşti.

5. Kyrie Irving - Cleveland Cavaliers: Belki adı artık Cavaliers ile birlikte anılmayacak; fakat Irving'in Cavaliers forması geçtiğimiz sezonun en fazla satan beşinci forması oldu. LeBron'la birlikte Cavs'i NBA finallerine kadar taşıyan Irving, finalde kaybetseler de ligin en dominant basketbolcularından biri olarak dikkat çekti. Yaz döneminde takımdan ayrılma yönüdeki çıkışı sonrası yeni sezonda Boston Celtics formasıyla izleyeceğimiz Irving'in Cavaliers forması belki son kez bu sıralamaya giriyor olacak; fakat önümüzdeki sezon perfromansı onun eltics formasını bu sıralamada üst sıralara taşıyabilir. 

Forma satış sayılarına göre zirvede yer alan diğer 10 basketbolcu ise (2016-2017 sezonundaki takımlarına göre) şu şekilde sıralandı. 

6. Kawhi Leonard - San Antonio Spurs
7. Kristaps Porzingis - New York Knicks
8. Jimmy Butler - Chicago Bulls
9. Giannis Antetokounmpo - Milwaukee Bucks
10. James Harden - Houston Rockets
11. Dwyane Wade - Chicago Bulls
12. Derrick Rose - New York Knicks
13. Klay Thompson - Golden State Warriors
14. Isaiah Thomas - Boston Celtics
15. Damian Lillard - Portland Trail Blazers

6 yorum:

  1. lebron james hala efsane gerçekten 2. sırada olması bunu gösteriyor

    YanıtlaSil
  2. NBA'de en fazla satılan forma curry olması hiçte şaşırtıcı değildir bence

    YanıtlaSil
  3. kevin durent nasıl 3 anlamadım daha çok takipçisi var sanki kevinin

    YanıtlaSil
  4. açıkçası ben ilk başta lebron vardır diyordum ama demekki bende yanıldım.

    YanıtlaSil
  5. Benimde kevin durent formam var, çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  6. NBA'de en fazla satılan forma yine lebron yine lebron olması gerek bence adam king

    YanıtlaSil