19 Ağustos 2016 Cuma

Marko Pecarski : Sırpların gelecek umudu

Polonya'da devam eden FIBA U16 Avrupa Şampiyonası yarın oynanacak son gün müsabakalarıyla tamamlanacak. Turnuvanın finalistleri Türkiye'nin de mücadele edeceği bugünkü yarı final maçlarıyla belli olacak. Bir yanda yarı finaller oynanırken, bir diğer yanda da klasman mücadeleleri tüm hızıyla devam etmekte. Klasman mücadelesi yapan takımlardan biri de Sırbistan. İkinci tur maçında kaybederek çeyrek finale yükselemeyen Sırbistan belki turnuvayı madalyası tamamlayacak; fakat Sırp ekibinin pivotu Marko Pecarski performansıyla adeta şampiyonaya damgasını vurmuş durumda. 


2.06 boyundaki Pecarski şampiyona boyunca sahaya çıktığı 6 maçta 29.7 sayı - 16.8 ribaunt - 1.2 blok ortalamaları yakalarken, dikkatleri iyiden iyiye üzerine çekmiş durumda. Turnuvanın ilk maçında Estonya'ya karşı alınan 77-62'lik galibiyette 26 sayı - 12 ribaunt yapan Pecarski, 61-70'lik Finlandiya yenilgisinde 27 sayı - 16 ribaunt, 55-59'luk Yunanistan yenilgisinde ise 20 sayı - 16 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlamıştı. İkinci tur maçında 30 sayı - 11 ribaunt ile mücadele etmesine rağmen 60-75'lik Karadağ yenilgisine engel olamayan Pecarski, en dikkat çekici istatistiğini ise 82-73'lük Polonya galibiyetinde elde etti. Maçı 45 sayı - 19 ribaunt ile tamamlayan Sırp pivot, tarihi bir performansa imza attıktan sonra, bugün de Letonya karşısında uzatmada 82-81 kazanılan maçta 30 sayı - 27 ribauntluk performansıyla MVP olabilir mi sorularının ciddi ciddi sorulmasına neden oldu. 



Yarın Almanya ile dokuzunculuk maçı oynayacak Sırbistan'da Pecarski sıradan bir performansla bile verimlilik (35.7 puan) anlamında turnuvayı zirvede kapatacaktır. Fakat şampiyon olmayan ya da madalya alamayan bir takımın yıldızına MVP ödülü verilir mi, ondan şüpheliyiz. Özellikle verimlilikte yarıştığı Usman Garuba'nın (27.8 puan) forma giydiği İspanyol ekibi ve onu izleyen Tomas Balciunas'ın forma giydiği Litvanya'nın şampiyonluğun önemli adayları arasında olduğu düşünüldüğünde bu ihtimal oldukça zayıf; fakat turnvanın ilk beşinde olmasına kesin gözüyle bakılan Pecarski'nin ileride geleceği nokta şüphesiz ki herkesi heyecanlandırıyor. 

1 yorum: