11 Ağustos 2016 Perşembe

Potanın Perileri grupta nasıl üçüncü olur?

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Kadın basketbol branşında, A grubu dördüncü maçları bugün oynanırken, Türkiye'nin Belarus'u, Fransa'nın da ev sahibi Brezilya'yı yenmesi sonrası Potanın Perileri çeyrek finale çıkmayı garantiledi. Az önce tamamlanan maçta Brezilya Fransa'ya yenilerek hem kendi hem de Belarus'un çeyrek final şansını yok etmiş oldu. Böylece A Grubu'nda Avustralya, Fransa, Türkiye ve Japonya çeyrek finalist olurlarken, sıralamayı cumartesi gün oynanacak son maçlar belirleyecek. Milliler için grup üçüncülüğü ABD'nin yolundan çekilmek için önem taşırken, biz de bu ihtimalleri masaya yatıralım dedik:


Öncelikle A Grubunun en büyük favorisi Avustralya'nın bu akşamki Japonya maçını kazanacağını varsayalım: Bu durumda, cumartesi akşamı önce Avustralya - Belarus, sonra Türkiye - Brezilya, ardından da Japonya - Fransa maçlarını izleyeceğiz. 
  * Avustralya - Belarus maçının sonucu grup sıralamasında herhangi bir değişikliğe neden olmayacak.
  * Milliler Brezilya'yı yendiği takdirde son maçın sonucunu beklemeden grup üçüncüsü olacaklar.
  * Brezilya'ya yenilmemiz durumunda ise Fransa'nın Japonya'yı yenmesi bizi grup üçüncüsü, Japonya'nın galibiyeti ise grup dördüncüsü yapacak. 

Avustralya'nın bu akşam Japonya'ya yenilmesi halinde ise biraz daha karışık bir durum söz konusu. Bu durumda Avustralya, Fransa ve Japonya'nın 3'er galibiyeti olacak ve üç takım da cumartesi akşamı grup liderliği için sahaya çıkacaklar.
  * Bu durumda biz Brezilya'ya yenildiğimiz takdirde her halükarda grup dördüncüsü olacağız.
  * Potanın Perileri Brezilya karşısında galip geldiğinde ise üçüncü olabilmemiz için Fransa'nın Japonya'yı yenmesi ve Avustralya'nın Belarus karşısında galip gelmesi gerekecek. 
  * Türkiye, Fransa ve Belarus'un rakiplerini yenmesi durumunda ise Türkiye, Avustralya ve Japonya arasında üçlü averaj söz konusu olacak ki, bu durumda da ikincilik şansımız bile ortaya çıkacak. 

0 comments:

Yorum Gönder