18 Ağustos 2016 Perşembe

Yıldız Erkekler Yarı Finalde!

FIBA U16 Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Finlandiya'yı uzatmada 78-76 yenen Yıldız Milli Basletbol Takımımız adını yarı finale yazdırdı. Normal süresi 72-72 biten maçın uzatma dakikalarında rakibine üstünlük sağlayan yıldızlar bu galibiyetle yarı finalde İspanya - Karadağ maçının galibiyle eşleşecekler. U16 Milli Takımımız'ın yarı final maçı yarın 18:30'da oynanacak. 


Karşılaşmanın büyük bölümünde Finlandiya'nın dış şuta dayalı oyununa ayak uydurmak amacıyla hareketli bir beşi tercih eden U16 Milli Takımımız, maça Yavuz ve Eray'ın sayılarıyla hızlı başlayıp ilk beş dakika sonrası 15-5'lik üstünlük elde etti. İlk çeyreği 17-9 üstün tamamlayan yıldızlarımız ikinci çeyreğin ilk 6 dakikası sonrasında 28-16'lık skor üstünlüğünü elinde tutsa da, ard arda gelen top kayıpları ve rakibin artan hücum yüzdesi sonrası devre sonunda fark 5 sayıya kadar indi: 32-27. Soyunma odası dönüşü 0-7'lik bir seriyle öne geçen Finlandiya'nın hızını çeyreğin dördüncü dakikası içinde Eray'ın üçlüğüyle kesip biraz olsun kendimize gelsek de, karşılıklı sayılar sonrası farklı fazla açamadık ve son 10 dakikaya 47-43 önde girdik. Final periyodu Yavuz ve Sajantila'nın karşılıklı basketleriyle başlarken, savunma gayretimizin de etkisiyle bitime 6 dakika farkı 9 sayıya kadar çıkardık: 56-47. Fin basketbolunun temel taşı üç sayılarla tekrar oyuna dönen rakibimiz 0-11'lik bir seri yakalayıp tekrar öne geçse de Eray ve Murat'ın sayıları son 25 saniyeye 72-69 önde girmemizi sağladı. Son savunmada önemli bir hata yapıp faul yapabilecekken Pihlajamaki'yi boş bırakan milliler, bu oyuncunun üçlüğü sonrası maçın uzamasına engel olamadılar: 72-72.


Uzatma periyodunun ilk dakikası skorsuz geçerken, rakibin pota altından bulduğu sayılara Eray'dan gelen karşılıklar sonrası son 2 dakikaya 77-76 önde girdik. Son 45 saniye 78-78 eşitlikle geçilirken, 11 saniye kala Eray'dan gelen jump-shot sonrası sahadan 78-76 üstünlükle ayrılan yıldızlarımız yarı final biletini elde ettiler. 


Milli Takımımızda Eray Akyüz 25 sayı - 7 ribaunt - 3 asist ile en etkili isim olurken, Yavuz Gültekin 17 sayı - 8 ribaunt, Mert Konuk ve Eray Aydoğan da 10'ar sayı kaydettiler. Birçok maçta dikkat çeken önemli eksiğimiz serbest atışlarda 20/30'luk isabetimiz idare ederken, bu sefer Fin Takımı'ın 13/28'lik istatistiği bizim ekmeğimize yağ süren nokta oldu. Finlandiya aynı zamanda asistlerde de 23-11'lik üstünlük sağlarken, turnuva başında söylediğimiz en önemli eksiğimiz olan set hücumundan uzak kişisel gayretlere dayalı hücumumuz bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Yıldızlarımız savunma ve mücadele olarak ise oldukça istekli görünürken, yarı final maçında skor ne olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceklerinin garantisini de vermiş oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder