8 Ağustos 2016 Pazartesi

Potanın Perileri uçmaya hazır!

Ülkemizi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil eden Potanın Perileri yarın Japonya maçında sahaya galibiyet için çıkacaklar. Olimpiyatlardaki ilk maçında Fransa karşısında kötü bir hücum performansıyla sahadan 39-55 mağlup ayrılan milliler, dün akşam ise favorilerden Avustralya karşısında sergiledikleri müthiş mücadeleye rağmen 56-61'lik yenilgiden kurtulamamışlardı. Periler oyunlardaki üçüncü maçını ise yarın Japonya karşısında oynayacak. 


Potanın Perileri Fransa karşısında iyi başladığı ilk çeyrek sonrası hücumda tıkanarak uzun süre sayı bulamamış, dar rotasyonun verdiği yorgunluğun etkisiyle de son çeyrekte oyundan koparak farklı bir yenilgi almıştı. Oyundan kolay kopan Milli Takım beklentilerin altında kalırken, coach Ekrem Memnun da benchi kullanmaması nedeniyle bir miktar eleştirilmişti. Avustralya karşısında ise maç boyu oyunun içinde kalan Potanın Perileri, yine maçın sonlarına doğru bench katkısı alamaması nedeniyle şanssız bir yenilgi aldı. İlk maçın aksine maçtan hiç kopmayan ve yorgunluğa rağmen mücadeleyi son ana kadar bırakmayan Kadın Milli Takımımız, tecrübeye ve Avustralya'nın geniş kadrosuna son dakikalarda karşılık veremedi. 

Potanın Perileri'nde ilk iki maçın en dikkat çekici istatistiği ilk beşin aldığı süreler oldu. 32 yaşındaki Birsel Vardarlı ve 36 yaşındaki Nevirye Yılmaz 37'şer dakika, 30 yaşındaki Işıl Alben ise 30.5 dakika ortalama ile süre alırlarken, Bahar ve Sanders haricinde 15 dakika üzerinde süre alan oyuncumuz yoktu. Haliyle yaş ortalaması yüksek olan takımımızda son çeyrekler hep çıtanın ve direncin düştüğü anlar oldu. Bundan sonraki rakiplerin Japonya, Belarus ve Brezilya olduğu ve görece daha zayıf rakiplerle oynayacak olduğumuz düşünülürse hem bu maçlar hem de turnuvanın geri kalanı için dakikalarımızı biraz daha yaymamız şart. Fakat ilk iki maçta benchten gelen katkının sadece Olcay Çakır'dan gelen 4 sayı olduğunu düşünürsek, yedeklerimizin de biraz daha gayretli olması gerektiğini görüyoruz. Yine de Olcay, Tuğçe, Şebnem, Şaziye, Tilbe gibi isimler 1'er 2'şer dakika bile fazla süre alsalar -ki Şaziye'nin iki maçta hiç süre almamasını çok da anlayamıyorum- daha dirençli bir takım izleyebileceğimizi düşünüyorum. 


Bunun dışında takımımızın şutörlerinin iyi bir turnuva geçirmediğini ve iki maçta sadece 5 üç sayı isabeti bulduğumuzu düşünürsek; bunun yanına bir de Avustralya karşısında içeri penetre edip topu pota altına indirdiğimizde ne kadar başarılı olduğumuzu eklersek, bundan sonraki maçlarda topu olabildiğince pota altına indirmemiz gerektiğini söyleyebiliriz. Özellikle ilk rakibimiz Japonya'ya karşı olan fizik üstünlüğümüzü de düşündüğümüzde, bu "artı"mızı kullanmamak için hiçbir sebep yok. 

Japonya kesinlikle yenmemiz gereken bir rakip. Ve bunu yapacak kapasiteye de sahibiz. Bana kalırsa Belarus'a karşı aldıkları galibiyet fazlasıyla sürprizdi, aynı sürprizi bize karşı yapabileceklerini sanmıyorum; tabi dünkü savunmamızı maç boyunca devam ettirmemiz şartıyla. Gelecek bu galibiyet Belarus maçı öncesi Potanın Perilerine moral olacak ve iki mağlubiyetle başladığımız turnuvaya ardarda 3 galibiyetle devam etmemiz için iyi bir ivme sağlayacaktır. Hedeflediğimiz grup üçüncülüğü için üç galibiyete ihtiyacımız var. Potanın Perileri gerçek basketbollarını sahaya yansıttıkları sürece bunu başarmamaları için önlerinde bir engel yok. Haydi Potanın Perileri! Önce çeyrek finale ardından da madalyaya uçmanız dileğiyle!


0 comments:

Yorum Gönder