10 Ağustos 2016 Çarşamba

Potanın Perileri uçuşa geçti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki üçüncü grup maçında Japonya karşısına çıkan Kadın Basketbol Milli Takımımız, rakibini 76-62 mağlup ederek oyunlardaki ilk galibiyetini aldı. İlk iki maçını kazanan Japonya'ya da ilk yenilgisini tattıran Potanın Perileri, böylece gruptaki ilk üç hedefi yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Milli takımımız dördüncü maçını 11 Ağustos 18:15'te bizim gibi tek galibiyeti bulunan Belarus ile yapacak. 


Karşılaşmaya Lara Sanders'ın pota altı basketiyle başlayan Potanın Perileri, topu iyi çevirip içeri penetrelerde ısrar edince ilk 5 dakikayı 15-5 önde geçti. Savunma sertliği ve konsantrasyonunu üst düzeyde tutan milliler, Japonya'yı zorlama atışlara ve top kayıplarına zorlarken, Sanders'ın 10, Nevriye'nin 6 sayı kaydettiği çeyreği 24-9 önde tamamladılar. Potanın Perileri'nde iyi pas dağılımı sonrası gelen sayılar dikkat çekerken, ilk çeyrekte forma giyen 8 oyuncudan 7'sinin asist hanesinin dolu olması oldukça değerli bir istatistikti. 

İkinci çeyreğin başında savunmayı sertleştirip oyunu hızlandırmaya çalışan Japonya 0-4'lük bir seri yakalasa da, Birsel'in üçlüğüyle nefes alan Milli Takımımız oyunun kontrolünü tekrar eline geçirdi. Önceki maçlara oranla şut yüzdemizin de yüksek olması farkı daha rahat açmamızı sağlarken, çeyreğin 5.5 dakikası 36-13 üstünlüğümüzle geçildi. Açılan fark sonrası Nevriye'nin kenara gelmesiyle hücum gücü azalan ve savunmada da biraz konsantrasyonu kaybeden Periler, rakibine 0-10'luk bir seri vererek devre arasına 38-23 önde girdi. Millilerimiz devrenin son 3 dakikasında sayı bulamazken, potamızda gördüğümüz 10 sayıya engel olamadık. İlk yarıda Sanders 14, Nevriye 10, Işıl da 8 sayıyla en skorer isimlerimiz olurlarken, asistlerdeki 13-3'lük üstünlüğümüz dikkat çekti. 


Soyunma odası dönüşü üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf, aynı ikinci çeyrekte olduğu gibi Japonya oldu. Topu iyi çevirmeye ve boşa adamı bulmaya başlayan rakibimiz ilk beş dakikada yakaladığı 6-12'lik skor ile farkı 9 sayıya kadar indirdi. Japonların tempoyu yükseltme girişimine Birsel - Olcay değişikliğiyle cevap veren Ekrem Memnun'un bu hamlesi savunma direncimizi artırırken, Sanders ve Nevriye'den gelen sayılara Şebnem'in turnuvadaki ilk üçlüğüyle verdiği destek 2 dakika kala farkı tekrar 18 sayıya çıkardı: 53-35. Lara Sanders çeyrek sonundaki serbest atışlarıyla maçtaki 25.sayısına ulaşırken, Potanın Perileri de son 10 dakikaya önemli bir farkla girmiş oldu: 57-39.


Final periyoduna Olcay'ın jump-shot'ıyla başlayan Milli Takımımız, Japonya'nın savunmayı sertleştirip dış şutlarda da etkili olmaya başlamasıyla düzen dışına çıktı ve potasında kolay sayılar görmeye başladı. Tokashiki ve Yoshida'nın sayılarıyla 6 dakika kala fark 10 sayıya kadar inerken Japon takımı da ümitlenmeye başladı. Bu çeyrekte Japonya'nın yüksek temposu savunmada geri koşma problemi yaşamamıza neden olurken, sarf ettiğimiz ekstra gayret ve ortaya çıkan yorgunluk hücumlarımızı da bozmaya başladı. Bu dakikalarda Lara Sanders tıkanan hücumlarımıza bulduğu sayılarla can verirken, Japon takımının farkı kapatmak için aldığı riskler sonuç getirmeyince farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Potanın Perileri sahadan 76-62 galip ayrılarak gruptaki ilk galibiyetini elde etti. 

Milli Takımımızda Lara Sanders 36 sayı - 7 ribaunt - 2 blokla yıldızlaşırken, Nevriye Yılmaz 15 sayı - 6 ribaunt- 3 asist, Işıl Alben 3/4 üç sayı isabetiyle 14 sayı - 6 ribaunt - 5 asist - 4 top çalma ile Potanın Perilerini taşıyan isimler oldular. Olcay Çakır 4 sayıda kalmasına rağmen 5 asist - 3 ribaunt, Bahar Çağlar da 1 sayıda kalmasına rağmen 9 ribaunt - 4 asist ile galibiyette değerli katkılarda bulundular. Takım istatistiklerinde ise Potanın Perileri 6/11 üç sayı isabetiyle oynarken, 24 asistlik performansımız önümüzdeki maçlar için ümit verdi. 

0 comments:

Yorum Gönder