1 Temmuz 2018 Pazar

Gençlerden muhteşem geri dönüş

Arjantin'de devam eden FIBA U17 World Cup'ta grubundaki ikinci maçında Avustralya karşısına çıkan U17 Milli Takımımız 35 dakikasını geride götürdüğü karşılaşmanın son çeyreğindeki performansıyla sadece 2.5 dakika önde olduğu maçta sahadan 81-79 galip ayrılıp ikinci maçında ilk galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın son 9.5 dakikasına 13 sayı geride giren milliler muhteşem bir mücadele ve geri dönüşle sahadan galip ayrılmasını bildi ve moral veren bir galibiyet elde etti. 

FIBA U17 World Cup Türkiye - Avustralya Ömer Yasir Küçük

Karşılaşmaya oldukça tutuk başlayan ve 3 çeyrek boyunca maçın büyük bölümünü 10 sayı ve civarında geride götüren U17 Milli takımımız ilk çeyreği 17-27, devreyi de 36-42 geride tamamlarken, son 9.5 dakikaya da 52-65'lik bir skor dezavantajıyla girdi. Atakan ve Ömer Can'ın sayılarına Furkan'ın da serbest atış çizgisinden isabetleri eklenince yakalanan 9-0'lık seri millilerimizi maça tekrar ortak ederken, Adem Bona'nın pota altı savunması, Atakan Erdek ve Ömer Yasir Küçük'ün de skorer oyunları bitime 2.5 dakika 75-73'lük üstünlüğü elde etmemizi sağladı. Kalan sürede üstünlük karşılıklı sayılarıyla birkaç kez el değiştirirken, Ömer Yasir Küçük kritik hücumlarda inisiyatif alıp bulduğu sayılarla maçın kilit isimlerinden biri oldu. Avustralya lehine, bir miktar da kolay çalınan faul düdükleri etkisiyle son 20 saniyeye 78-79 geride giren Türkiye önce Ömer'in pota altını zorlayarak kaydettiği basket, ardından rakibi top kaybına zorlaması ve son olarak da kendisine yapılan faul sonrası kaydettiği 1/2 serbest atış isabetiyle sahadan 81-79 galip ayrıldı ve Dünya Kupası'ndaki ilk galibiyetini elde etti. 


U17 Milli Takımımız'da Atakan Erdek 18 sayı - 3 asist - 2 top çalma ile dünden sonra bugün de en skorer oyuncumuz olurken, Mustafa Kurtuldum 14 sayı - 4 asist - 3 top çalma, Ömer Yasir Küçük 13 sayı - 6 ribaunt, Önder Atun 12 sayı - 3 ribaunt ve Alperen Şengün de 12 sayı - 8 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. Adem Bona ise 0/4 saha içi isabeti ile sayı bulamamasına rağmen, oyunda kaldığı 16 dakikada aldığı 6 ribaunt ve yaptığı 3 blokla potamızı rakip oyunculara kapatıp +15'lik bir +/- istatistiği yakalayarak galibiyette önemli bir rol oynadı. 

5 yorum:

  1. turnuvanın ilk maçında mağlup olmuştuk ama gençlerimiz gelecek vaat ediyorlardı. Biz destek oldukça onlar da böyle bizi mutlu edeceklerdir.

    YanıtlaSil
  2. çok çekişmeli bir maç gerçekleşti.Son dakikasına kadar tüm basketbol severlerin heyecan ile izlediğine eminim.

    YanıtlaSil
  3. Helal olsun çocuklara. İlk maçtaki moral bozukluğu üzerine böyle kısa sürede geriden gelip kazanmak kolay iş değil!

    YanıtlaSil
  4. son dakikalarda galibayeti yakalaması çok iyi oldu bu durum bizi sevindirdi.

    YanıtlaSil
  5. maçın ilk dakikalarında tutuk oynamış olsalarda sonlara dopru iyi açıldılar

    YanıtlaSil