12 Temmuz 2018 Perşembe

Euroleague takvimi yine ortalığı karıştırdı

Turkish Airlines Euroleague'te yeni sezon takviminin açıklanmasıyla birlikte FIBA - Euroleague arasındayine soğuk savaş yaşanmaya başladı. Açıklanan Euroleague takviminde FIBA'nın milli maç takviminin dikkate alınmaması ve 2019 Dünya Kupası eleme maçlarıyla Euroleague haftalarının çakışması oyuncular ve takımlar üzerinde yine baskı ve anlaşmazlıklar oluşacağı izlenimini doğurdu. Bu gelişmeler son yıllarda ateşli bir şekilde devam eden çekişmenin ve tartışmaların bu sezon da süreceği ve bu çekişmeden hem kulüplerin, hem milli takımların, en çok da oyuncuların zarar göreceğini gösterdi. 

Turkish Airlines Euroleague - Fenerbahçe Doğuş

FIBA'nın daha önceden açıkladığı Dünya Kupası eleme fikstüründe 3. ve 4. maçların oynanacağı tarihler 29 Kasım - 2 Aralık 2018, 5. ve 6. maçların oynanacağı tarihler ise 22-25 Şubat 2019 olarak belirtilmişti. Euroleague ise açıkladığı takvimde 10. maç gününü 30 Kasım 2018, 23. maç gününü 22 Şubat 2019 ve 24. maç gününü 28 şubat 2019 olarak açıkladı. Bu durumda bu tarihlerde Euroleague takımlarında oynayan milli oyuncular ve kulüpler üzerinde büyük baskı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 


FIBA ve Euroleague arasındaki bu çatışmadan Türk Milli Takımı ve Euroleague'te mücadele eden 3 takımımız da etkileneceğe benziyor. Darüşşafaka'nın 29 Kasım'daki Herbalife Gran Canaria'yı konuk edeceği mücadele, 28 Şubat'taki Maccabi FOX Tel Aviv deplasmanı, Fenerbahçe Doğuş'un 30 Kasım'daki Barcelona Lassa deplasmanı, Anadolu Efes'in aynı tarihteki Baskonia karşılaşması ve 21 Şubat'taki Olympiacos maçı, 22 Şubat'taki Darüşşafaka - Fenerbahçe Doğuş ve 28 Şubat'taki Fenerbahçe Doğuş - Anadolu Efes maçları bu takvimden etkilenen karşılaşmalar olarak dikkat çekiyor. Milli takımımızın 29 Kasım ve 25 Şubat'taki İspanya, 2 Aralık'taki Karadağ ve 22 Şubat'taki Slovenya maçlarıyla çakışan bu programda NBA'de oynayan Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'dan mahrum olacak millilerin, Melih Mahmutoğlu, Doğuş Balbay, Metecan Birsen, Sertaç Şanlı gibi kritik isimler konusunda ciddi bir tartışmanın odağı olacağını beraber görüp izleyeceğiz. Umarım hem takımlarımız hem de milli takımımız için en faydalı çözümle bu krizden çıkmayı başarırız. 

5 yorum:

  1. gerçekten her sene aynı muhabbetin dönmesinden bıktık usandık. her sene suni takvimlerle kriz çıkartılıyor.

    YanıtlaSil
  2. Anlamadığım neden takvime bakıp uygun bir tarih belirlenmiyor da her sene böyle yapıyorlar ilginç doğrusu.

    YanıtlaSil
  3. Hep boyle oluyor zatn neden yapiyorlar. Nedenini anlamiyorum

    YanıtlaSil
  4. Her sene aynı terhane açıkçası takvimin değiştirilebileceğini sanmıyorum. Ayrıca takvimi ben beğendim. Oynayan takımlar kendilerini düşündüğü için her sene itirazlar olmakta.

    YanıtlaSil
  5. bu gibi durumlara herkes alıştı bence onlarda zaten alışmış durumda

    YanıtlaSil