30 Haziran 2018 Cumartesi

Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladık

Bugün Arjantin'de başlayan FIBA U17 World Cup'a son şampiyonanın finalisti unvanıyla katılan milli takımımız, ilk maçında Porto Riko'ya 68-76 mağlup olarak turnuvaya iyi bir başlangıç yapamadı. İlk yarısını 39-37 önde tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısında hücumda iyice düzenden çıkarak skor bulmakta çok zorlanan milliler, çok sayıda basit hata ve tam 23 top kaybı yaptıkları karşılaşmadan mağlup ayrılar ve kağıt üzerinde kazanabilecekleri bir maçı kaybederek grubu avantajlı bir sırada bitirme yolunda önemli bir yara aldılar. 

FIBA U17 World Cup Türkiye - Porto Riko

İki takımın da oyunu tam anlamıyla domine edemediği karşılaşmanın ilk yarısında millilerimiz hücumda istediği oyunu sahaya yansıtamasa da, özellikle Furkan - Adem ikilisinin oyunda olduğu anlarda potasını Porto Riko'ya kapatarak maçtaki kontrolü rakibine bırakmadı. Furkan Haltalı fiziksel avantajını iyi kullanıp pota altını domine ettiği ilk yarıda serbest atış çizgisi haricinde iyi bir performans sergilerken, oyun kurucularımızın henüz turnuva başı tutukluğunu atamadığı ilk 20 dakikada Atakan Erdek ve Alperen Şengün'den gelen sayılar soyunma odasına 39-37 önde gitmemizi sağladı. Genel olarak savunmada istekli ve mücadeleci bir oyun sergileyen gençlerimiz, hücumda 12 top kaybı yapınca bu mücadelenin karşılığını skor tabelasında alamamış oldu. 


Soyunma odası dönüşü Tarık ve Atakan'ın sayılarıyla hızlı bir başlangıç yapan milliler hücumda aynı ilk yarıda olduğu gibi basit hatalar yapmaya devam edince skorda üstünlüğünü kalıcı tutamadı. Hücumda düzen dışına çıkıp, set hücumundan uzak bireysel gayretlerle sayı arayan gençlerimiz, top kayıpları ve dengesiz şut denemeleri sonrası sayı bulmakta zorlanırken, rakibin Rosa Rolon ile bulduğu can yakan üçlükleri de potasında görünce 7 sayılık üstünlüğünü kaybetti. Çeyreğin son dakikasına girerken 49-55 geri düşen milliler Ömer Can'ın son 30 saniye içindeki 4/4 serbest atışı sonrası son 10 dakikaya da 53-55 mağlup girdi. 

Maçtaki gidişatın değişmediği final periyodunun ilk beş dakikası 61-59 Porto Riko lehine geçilirken, bu beş dakika sonunda alışılmamış bir şekilde Ömer Can'ın 6, Atakan'ın 4 top kaybına ulaşmış olması üst düzey mücadele sergilediğimiz bir maçta skor üstünlüğünü rakibimize vermemizi net bir şekilde açıklamaktaydı. Kalan sürede özellikle hücumda bir türlü düzeni sağlayamayan millilerimiz sahadan 68-76 mağlup ayrılarak turnuvaya kötü bir başlangıç yaptılar.  

Milli takımımızda Atakan Erdek 18 sayı - 6 ribauntla en skorer ismimiz olurken, 10 sayı - 5 ribauntla oynayan Ömer Can İlyasoğlu ile birlikte toplam 11 top kaybı yaparak takımı oynatma konusunda turnuva başı sendromu yaşadılar. Bu ikili aynı zamanda sadece 4 asist yapabildiler. Pota altında Furkan Haltalı 13 sayı - 13 ribaunt - 3 blokla double-double yaparak ile iyi bir performans sergilerken, Alperen Şengün de 12 sayı - 9 ribauntla karşılaşmayı tamamladı. Takım istatistiklerinde ise Porto Riko serbest atışlarda 12/27'de kalmasına rağmen 63-51 ribaunt, 16-9 asist ve 13-3 top çalma üstünlüğüyle galibiyeti istatistiki olarak da hakettiğini göstermiş oldu. 


7 yorum:

  1. Ümit ediyorum kalan 2 maçı da alacağız ilk maç için nazarlık diyelim.

    YanıtlaSil
  2. Her ne olursa gençlerimizi kutluyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. İnşallah gelecek maçta kazanırlar.

    YanıtlaSil
  3. Ben bu kadar kötü oyun görmedim. Yaptıkları top kayıpları yüzünden maçı sinirlenip kapadım. Neden bu kadar heyecan yaptılar anlamış değilim

    YanıtlaSil
  4. Her koşulda milli takımımızı desteklememiz gerekiyor ama onlarda elinden geldiğince en iyisini yapmaya çalışmalı.

    YanıtlaSil
  5. sahaya çıkmak için çıkmış olan bir takım var. böyle ruhsuz oynayacaksınız bırakın o formayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar ağır yorumlar yapmak doğru değil. Nitekim ikinci maçta da güzel bir galibiyet aldı çocuklar. Yapıcı yorumlar yapalım lütfen.

      Sil
  6. Olsun ilk maç bu moral bozmamak gerek. İleri ki maçlara bakıcaz milli takımımıza başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil