7 Temmuz 2018 Cumartesi

Gençler Karadağ'a acımadı: 101-65

FIBA U17 Dünya Kupası 5.lik - 8.lik klasman maçlarının ilkinde Karadağ ile karşılaşan U17 Milli Takımımız, rakibini farklı mağlup ederek yarın 5.lik maçına çıkma hakkını elde etti. Maça rakibine 0-6'lık bir seri vererek başlayan millilerimiz önce Mustafa Kurtuldum'un art arda yüzdeli dış şutları, ardından da Alperen Şengün ve Ömercan İlyasoğlu'nun çok yönlü basketboluyla skor üstünlüğünü elde edip farkı her geçen dakika açarak sahadan 101-65'lik bir galibiyet elde etti. Milliler yarın Dünya beşincisi olabilmek için Avustralya - Hırvatistan maçının galibiyle oynayacak. 

FIBA U17 World Cup Türkiye - Karadağ Mustafa Kurtuldum

Çeyrek finaldeki Fransa yenilgisinin moral bozukluğunu üzerinden çabuk atan U17 Milli Takımımızda Mustafa Kurtuldum ilk çeyrekte üç sayı çizgisi dışından 4/5 isabetle 31-17'lik üstünlüğün yakalanmasında önemli rol oynadı. İkinci çeyrekle birlikte Alperen Şengün'ün de Mustafa'ya katılması ve daha devre bitmeden double-double performansı yakalaması ilk yarı sonundaki 55-28'lik farkın önemli nedeni olurken, maçın ikinci yarısında da Ömercan İlyasoğlu, Ömer Yasir Küçük ve Furkan Haltalı'nın devreye girmesi farkın giderek açılmasını sağladı. Final periyodunda farkın kapanmayacak noktaya gelmesi, az süre alan isimlerin de süre almasını beraberinde getirirken sahadan 101-65 galip ayrılan milliler 5.lik maçına çıkma hakkını kazandı. 


U17 Milli Takımımızda Mustafa Kurtuldum 28 sayı - 4 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile en skorer isim olurken, Alperen Şengün 20 sayı - 13 ribaunt, Ömercan İlyasoğlu 15 sayı - 7 ribaunt - 8 asist - 2 top çalma, Furkan Haltalı 10 sayı - 4 ribaunt ve Ömer Yasir Küçük de 9 sayı - 4 asist - 3 top çalma ile galibiyette önemli rol oynadılar. 

2 yorum:

  1. Çeyrek finalde kaybettikten sonra pes etmemeleri ve böyle bir galibiyet almaları takdire değer. Mustafa Alperen ve Ömercan birkaç seneye BSL'de önemli süreler alacaklardır

    YanıtlaSil
  2. Bu sene şansımız olduğunu düşünüyordum. Ancak çeyrek finalde maalesef yenildik. 5.liği alabilceğimizi düşünüyorum. Karadağ takımını büyük yenilgiye uğrattılar

    YanıtlaSil