4 Temmuz 2018 Çarşamba

Norveç tekrar Avrupa parkelerinde

Basketbolun popüler sporlar arasında yer almadığı İskandinav ülkesi Norveç milli takımlar seviyesinde uzun süre sonra tekrar parkelere adım attı. Son olarak Türkiye'de düzenlenen Eurobasket 2001 Avrupa Şampiyonası elemelerinde parkede yer alan Norveç, San Marino'da düzenlenen European Championship for Small Countries'e katılarak 17 sene sonra bir kez daha resmi bir FIBA turnuvasında yer almış oldu. Norveç uzun süre sonra katıldığı şampiyonada finalde Malta'ya 59-75 kaybederek ikinci oldu.

Norveç Milli Takımı

İlk kez 1966'da milli müsabakalara başlayan Norveç, 10 kez Eurobasket elemelerinde mücadele etmesine rağmen hiç finallere katılamamış, iki kez katıldığı Olimpiyat elemelerinde ise oynadığı 7 maçın tamamını kaybetmişti. En son Eurobasket 2001 elemelerinde 9 maçta 3 galibiyet alan Norveç, sonrasında hiç FIBA müsabakarında yer almamış 2011'den beri ise hazırlık maçı bile yapmamıştı. 17 sene sonra ilk kez  European Championship for Small Countries 2018'de sahaya çıkan ve ikinci kez katıldığı turnuvada ikinci kez gümüş madalya kazanan Norveç, bu turnuvada San Marino'yu 88-48 mağlup ederek aynı zamanda tarihindeki en farklı galibiyeti elde etti. 

4 yorum:

  1. Az ama öz. Basketbolun norveçte popüler olmamasına rağmen oyuncuları gayet iyi ve güzel performans sergiliyor. Gerçekten severek oynadıkları belli. Özellikle san marinoyu resmen çok büyük bir fark ile yendi.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar uzun aradan sonra Avrupa parkelerinde yer almak çok güzel

    YanıtlaSil
  3. uzun zamandır norveçin avrupa şampiyonusunda yer almamasına üzülüyordum çıkması gerçekten güzel oldu diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  4. aslında fizik olarak da uygunlar, ancak baskette nedense parlayamadılar bir türlü

    YanıtlaSil