10 Haziran 2018 Pazar

VTB League'te şampiyon CSKA Moskova

VTB United League 2018 şampiyonu finalde Khimki Moscow'u 95-84 mağlup eden CSKA Moscow oldu. Higgins'in skorer oyunuyla maça iyi başlayıp De Colo ve Rodriguez'in önderliğinde devreyi 54-41 önde tamamlayan CSKA, ikinci yarıda da bu üstünlüğünü koruyup sahadan 95-84 galip ayrılırken, 10. VTB League sezonundaki dokuzuncu, üst üste de yedinci şampiyonluğunu elde etti.  

Nando De Colo - CSKA Moscow

Karşılaşmanın ilk çeyreğini eski Gaziantep'li Cory Higgins'in art arda kaydettiği 3 üçlüğün de katkısıyla 27-18 önde tamamlayan ve skorda belirgin bir üstünlüğü eline geçiren CSKA Moskova, Khimki'de Shved'in devreye girmesini de engelleyerek farkı devre sonuna kadar korumasını bildi. Khimki'nin savunmada CSKA kısalarını durdurmakta zorlanması, neredeyse her pozisyonda geçilmeleri ilk yarıda CSKA'nın 50 sayı üzerinde skor bulmasını beraberinde getirirken, devre 54-41 CSKA Moskova üstünlüğüyle tamamlandı. İlk yarıda Rodriguez ve De Colo'nun liderliğinde oyunun kontrolünü elinde bulunduran CSKA, 12'si bu iki isimden olmak üzere toplam 17 asist yaparken, ikinci çeyreğin ortalarında De Colo ve Thomas arasında ortaya çıkan gerginlik Thomas'a sportmenlik dışı faul olarak geri döndü. Khimki ise ilk devre boyunca 20 kez serbest atış çizgisine gelmesine rağmen, bu denemelerden 8'ini kaçırınca soyunma odasına farklı bir skorla geride gitmek durumunda kaldı. 


Soyunma odası dönüşü sahaya ilk yarıya oranla daha konsantre olmuş bir şekilde dönen Khimki Rodriguez'den yediği üçlük sonrası yakaladığı 9-0'lık seriyle farkı tekrar tek hanelere indirirken, Shved'in de oyuna yavaş yavaş ısınmaya başladığını gördük. De Colo, Higgins ve Clyburn ile tekrar kolay sayılar bulmaya başlayan CSKA Moskova farkın daha fazla kapanmasına izin vermezken, son 10 dakikaya da 79-69'luk avantajla girdi. Final periyoduna pota altında Antonov'un dominant oyunuyla başlayan CSKA kısa sürede farkı daha da açarak Shved dışında skor katkısı almakta zorlanan Khimki'nin işini iyice zorlaştırırken, kalan sürede üstünlüğünü koruyup sahadan 95-84 üstün ayrılıp VTB United League'in 2018 şampiyonu oldu. 

CSKA Moskova'da Cory Higgins 20 sayı - 3 ribaunt - 4 top çalma,Nando De Colo 18 sayı - 7 asist,  Sergio Rodriguez 15 sayı - 8 asist ve Willy Clyburn de 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynarlarken, Khimki'nin en skorer isimleri 21 sayı - 9 asistle Aleksey Shved ve 17 sayı - 7 ribauntla Malcolm Thomas oldular. 

2 yorum:

  1. Can Güzelyurt10 Haziran 2018 21:28

    Euroleague'in yerini tutmaz tabi ama bir nevi moral olmuştur CSKA'ya. Shved'li Khimki Play-Off'larda iyi geliyordu. Önemli bir galibiyet aldılar.

    YanıtlaSil
  2. güzel bir maç oldu. moskova kupayı almayı haketti. tebrikler

    YanıtlaSil