17 Haziran 2018 Pazar

Büyük finalin galibi Panathinaikos

Yunanistan Basketbol Ligi Stoiximan.Gr Basket League Play-Off final serisinin şampiyonu belirleyecek beşinci ve son maçında sahasında Olympiacos'u konuk eden Panathinaikos ikinci yarıdaki performansıyla rakibini 84-70 mağlup etti. Final serisinde durumu 3-2'ye getiren Panathinaikos böylece 36. şampiyonluğunu elde ederken, geçen sezondan sonra bu sezon da şampiyonluğu beşinci maçta kazanmış oldu. Panathinaikos geçen sezon da şampiyonluğu yine son maçta Olympiacos'u bu kez deplasmanda 66-51 mağlup ederek kazanmıştı. 

Panathinaikos Superfoods şampiyon

Karşılaşmanın başa baş geçen ve skor üstünlüğünün karşılıklı el değiştirdiği ilk yarısını üstün kapatan taraf 35-31 ile konuk Olympiacos olurken, üçüncü çeyreğin beşinci dakikası içinde Gist'in smacıyla 40-39 üstünlüğü eline geçiren Panathinaikos geri kalan sürede Olympiacos'un skorda öne geçmesine izin vermedi ve Lojeski, Pappas ve James'in sayılarıyla son 10 dakikaya 60-50 önde girdi. Final periyoduna da Pappas ve James'in sayılarıyla başlayıp bitime 4 dakika kala farkı 18 sayıya kadar çıkaran Panathinaikos (78-60) kalan sürede üstünlüğünü koruyup sahadan 84-70 galip ayrıldı ve 2017-2018 sezonu Yunanistan şampiyonu oldu. 


Panathinaikos'ta Mike James 18 sayı - 3 asist ile en skorer isim olurken, Nikos Pappas 10 dakikada 13 sayı - 2 ribaunt, Matt Lojeski 12 sayı - 4 ribaunt - 4 asist ve Chris Singleton da 9 sayı - 17 ribaunt ile şampiyonlukta önemli pay sahibi oldular. 

3 yorum:

  1. Panathinaikos beni şaşırtmadı zira sezon boyunca oldukça diri bir oyun ortaya koyuyorlardı ve bunun ekmeğini aldılar.

    YanıtlaSil
  2. O değil de iki sezon üst üste beşinci maçta şampiyonluğu ezeli rakibine kaptırmak da baya ağır olsa gerek.

    YanıtlaSil
  3. Panathinaikos tarafından beklenen galibiyet geldi. açıkçası bu sonuç beni hiç şaşırtmadı

    YanıtlaSil