9 Haziran 2018 Cumartesi

Tofaş Mejia ile "ben de varım" dedi

Sammy Mejia - Tofaş - Fenerbahçe DoğuşTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off final serisi üçüncü maçında sahasında Fenerbahçe Doğuş'u konuk eden Tofaş, bitime 4 saniye kala Sammy Mejia'nın üçlüğü sonrası rakibini 91-88 mağlup ederek serideki ilk galibiyetini elde etti. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta bitime 3 dakika kala farkı 8 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Doğuş, Dixon'un hatalarıyla Tofaş'ın farkı kapatmasına engel olamazken, Sammy Mejia'nın bitime saniyeler kala gelen üçlüğü Tofaş'ın seriyi 1-2'ye getirerek "şampiyonluk yarışında ben de varım" demesini sağladı. 

Sakatlıkları bulunan Barış Ermiş ve Raymar Morgan'ın yokluğunda rotasyonu oldukça daralan Tofaş, ilk beşi yanında kısa sürelerde Yiğit Arslan, Berkan Durmaz ve Muhsin Yaşar'dan bench katkısı alırken, Muhsin'in 4 sayısı dışında skor üretiminin tamamını ilk beşteki oyuncularından aldı. Bu dar kadrosuna rağmen büyük bir mücadele sahaya koyan Bursa ekibi ilk yarıyı 49-46 önde tamamlarken, karşılaşmanın son 10 dakikasına da 65-64 önde girdi. 


Final periyodunda Wanamaker, Datome ve Thompson'un sayılarıyla öne çıkan Fenerbahçe Doğuş, son 3 dakikaya girerken 86-78'lik üstünlüğü elinde bulundurmasına rağmen, kalan sürede art arta hatalar yapmaya başladı. Özellikle Bobby Dixon'un elinden üst üste kaçan şutlar, yaptığı basit fauller Tofaş'ın farkı kapatmasını beraberinde getirirken, Crocker ve Henry'nin serbest atışları skoru 88-88'e getirdi. Bitime 17 saniye kala Obradovic'in 2 molası varken tercihini topu pota altından oyuna sokmaktan yana kullanması, sonrasında da Dixon'ın yaptığı hücum faulle hem topu rakibine vermesi hem de beşinci faulünü alması, son sözü Tofaş'ın söylemesine fırsat verirken, bu fırsatı topu çok iyi dolaştırıp bitime 4 saniye kala Mejia'nın elinden kazandığı üçlükle iyi değerlendiren Tofaş sahadan 91-88 galip ayrılarak final serisindeki ilk galibiyetini elde etti. 

Tofaş'ta galibiyeti getiren üçlüğün sahibi Sammy Mejia aynı zamanda 23 sayı - 4 ribauntluk performansıyla en skorer isim olurken, Kenny Kadji "0" ribaunduna rağmen 21 sayı - 2 asist, Tony Crocker 20 sayı - 5 ribaunt - 8 asist, Pierria Henry 12 sayı - 7 ribaunt - 8 asist ve Josh Owens da 11 sayı - 2 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar. Fenerbahçe Doğuş'un en skoreri ise 20 sayı - 6 asistle Brad Wanamaker oldu. 

1 yorum:

  1. tofaş gerçekten de bu oyunla ben de buradayım arkadaş deme başarısını gösterebildi. bence gayet güzel ve zevk veren bir oyun sergilediler

    YanıtlaSil