10 Haziran 2018 Pazar

Shved finalde CSKA'yı yıkabilecek mi?

Rus milli takımı ve Khimki'nin yıldız oyun kurucusu Aleksey Shved, VTB United League Play-Off finalinde CSKA Moskova'ya karşı takımını şampiyon yapmak için bugün sahaya çıkacak. Play-Off'lardaki yükselen performansıyla, normal sezonu altıncı sırada tamamlayan Khimki Moskova'nın finale kadar yenilgisiz gelmesini sağlayan Shved liderliğindeki Khimki, Play-Off'ların bir diğer yenilgisiz ekibi CSKA Moskova karşısında 2011'den sonra ikinci şampiyonluğunu elde edecek. 

Aleksey Shved - Khimki Moscow

VTB United League Play-Off'larındaki dört maçta her geçen gün artan performansıyla, Lokomotiv Kuban'a sırasıyla 20 sayı - 6 asist, 32 sayı - 7 asist ve 33 sayı - 10 asistlik maçlar çıkaran Shved, Final-Four yarı finalinde ise Unics Kazan'a karşı 36 sayı - 6 ribaunt - 5 asistlik bir performans sergilemişti. Dört maçta 30.3 sayı - 7 asist ortalaması elde eden Shved, bu akşam Khimki'nin CSKA'yı yenip şampiyonluğu elde etmesi durumunda da büyük bir olasılıkla MVP ödülüne hak kazanacak. Her ne kadar maçın favorisi CSKA Moskova olsa da, büyük bir çekişmeye sahne olacağını beklediğim maç bugün TSİ 19:00'da oynanacak.  


Bu sezon 10. kez düzenlenen VTB United League'te bugüne kadar CKSA Moskova'nın 8, Khimki Moskova'nın ise 1 şampiyonluğu bulunurken, Khimki tek şampiyonluğunu 2011 finalinde CSKA Moskova'yı 66-64 yenerek elde etmişti. O sezon bugün Khimki forması giyen Aleksey Shved CSKA Moskova'nın başarısı için ter döküyordu. 

1 yorum:

  1. kritik bir maç final maçları önemlidir ama favori cska bence

    YanıtlaSil