7 Haziran 2018 Perşembe

Fenerbahçe sahasında kayıpsız ilerliyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off final serisi ikinci maçında sahasında Tofaş'ı konuk eden Fenerbahçe Doğuş ilk yarısı başa baş geçen maçı 86-78 kazanarak, seride durumu 2-0'a getirdi ve Bursa'daki maçlara kayıpsız bir şekilde gitmeyi başardı. 2 gün önceki ilk maçı farklı şekilde kazanan Fenerbahçe Doğuş, sahasındaki ikinci maça kötü başlasa da, bench katkısıyla çabuk toparlanıp oyuna dengeyi getirdi ve ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sahadan galip ayrılıp şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. 

Marko Guduric - Fenerbahçe Doğuş - Tofaş

Karşılaşma Tofaş'ın istediği tempoda başladı. Bursa ekibi özellikle ilk maçın tartışmalı ismi Crocker'ın önderliğinde hem savunma hem de hücumda Fenerbahçe'yi alıştığımız düzeni dışına iterken, sarı lacivertlilerde işlerin ters gittiği, 10-2 geride tamamladıkları ilk 4 dakika içinde Obradovic'in ilk beşten üç ismi değiştirmesi (hatta sonradan giren Thompson'ı bir dakika içinde tekar kenara alarak bu sayıyı 4'e çıkarması) ve mola almak için televizyon molasını beklememesinden de net bir şekilde anlaşıldı. Fenerbahçe Doğuş'ta Sinan, Wanamaker, Vesely'nin oyuna girmesi önce savunma ardından da hücumdaki uyumun artmasını beraberinde getirirken, bu üçlünün sayılarıyla skoru dengeye getiren sarı lacivertliler çeyreğin son dakikası içinde Vesely'nin smacı sonrası ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı. 

İkinci çeyreğe Sinan Güler'in sayılarıyla giren ve 1 dakika geçmeden farkı 7 sayıya çıkaran Fenerbahçe Doğuş Tofaş'ta yüzlerin düşmesine neden olsa da, Mejia ve Crocker'ın bireysel gayretlerle bulduğu sayılar Tofaş'ın oyunda kalmasını sağladı. Ahmet'in 3.faulünü alması nedeniyle Thompson'un aldığı ekstra sürelerde Tofaş'ın Fenerbahçe'nin pota altına girmesine izin vermeyip dış şutlara zorlaması, bu dış şutlarda da isabet yüzdesinin düşüklüğü sarı lacivertlilerin sayı üretimini kısıtlarken, rakibini uyutarak yavaş yavaş farkı kapatan Tofaş devrenin son 3 dakikasına girildiğinde farkı 1 sayıya kadar indirdi: 32-31. Karşılıklı sayılar ilk 20 dakikanın Fenerbahçe'nin 37-36'lık üstünlüğüyle kapanmasını sağlarken, Fenerbahçe'nin 37 sayısından 32'si benchten gelen oyuncuların skor katkısı olarak dikkat çekti. Fenerbahçe Doğuş takım halinde de 5 asist yaparken, Tofaş'ta Pierria Henry'nin tek başına 6 asisti vardı. 

Soyunma odası dönüşü Fenerbahçe Doğuş'ta Dixon, Tofaş'ta ise Crocker'ın karşılıklı sayıları skorun dengede kalmasını sağlarken ilk beş dakika 45-44 Tofaş üstünlüğüyle geçildi. Temponun yükseldiği periyodun sonlarında geniş rotasyonunun da etkisiyle sahada daha diri kalan Fenerbahçe Vesely ve Melli'nin sayılarıyla kısa sürede farkı açarken, son 10 saniyede Wanamaker'dan gelen 5 sayıyla, son çeyreğe 63-51 önde girdi. Final periyodunda Tofaş'ta yorgunluk erken baş gösterince, Fenerbahçe'nin geniş rotasyonuna karşı farkı kapama yönünde hamle yapmakta zorlandıklarını izledik. Özellikle iyi savunmalar sonrası verilen hücum ribauntları Tofaş'ın direncini iyice kırarken, Bursa ekibi tüm gayretine rağmen farkı 4 sayının daha altına indiremeyince sahadan 86-78 galip ayrılan Fenerbahçe Doğuş final serisinde 2-0'lık üstünlüğü elde etti. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Brad Wanamaker 18 sayı - 4 ribaunt - 3 asist, James Nunnally 16 sayı - 4 ribaunt - 3 asist, Nicolo Melli 15 sayı ve Jan Vesely 15 sayı - 5 ribauntla galibiyette önemli rol oynayan isimler olurlarken, Tofaş'a yaptırdığı 19 top kaybı kazananı belirleyen önemli etkenlerden biri oldu.  

2 yorum:

  1. fenerbahçe baskette bir numara ya. uzun günler bu kayıpsız seriyi devam ettireceğiz.

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe 4-0 ile temiz bir şampiyonluğa doğru ilerliyor. Küçük bir ihtimal kupayı sahalarında kaldırmak için bir maç verebilirler Tofaş'a. Daha fazlası değil.

    YanıtlaSil