13 Haziran 2018 Çarşamba

Fenerbahçe Doğuş şampiyon

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off final serisi beşinci maçında sahasında Tofaş'ı 94-64 mağlup eden Fenerbahçe Doğuş seride durumu 4-1'e getirdi ve 2017-2018 sezonunun şampiyonu oldu. Fenerbahçe Doğuş bu şampiyonlukla 9. kez ligin zirvesinde çıkarken, üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Tofaş ise beşinci kez yer aldığı Play-Off finallerinde üçüncü kez şampiyon olma şansını değerlendiremedi. Fenerbahçe Doğuş ayrıca 2007'den beri geçen 12.sezondaki 8.şampiyonluğunu kazanarak önemli bir başarı da yakalamış oldu. 

Fenerbahçe Doğuş şampiyon

Karşılaşmaya savunma konsantrasyonu yüksek ve hücumda topu iyi dolaştırarak başlayan Fenerbahçe Doğuş, Sloukas'ın asistleri, Nunnally ve Datome'nin yüzdeli oyunu sonrası skor bulmakta zorlanmadı. Sarı lacivertlilerin istekli savunması, Tofaş'ı üst üste top kayıplarına sürüklerken, Bursa ekibinde dış şutların da girmemesi farkın açılmasına neden oldu. Owens'ın hücum ribauntlarıyla ayakta kalmaya çalışan Tofaş'a karşı, ilk çeyrekte 8 asist yapıp, Tofaş'ı 6 top kaybına zorlayan Fenerbahçe Doğuş ilk 10 dakika sonunda farkı çift hanelere çıkarırken, çeyrek 25-12 sarı lacivertlilerin üstünlüğüyle tamamlandı. 

İkinci çeyreğe Berkan, Muhsin, Yiğit gibi gençler yanında maç başındaki iki top kaybı sonrası benche gelen Barış Ermiş'le başlayan Tofaş, tecrübeli guardın elinden art arda turnikeler bulurken; Berkan ve Yiğit'ten gelen üçlükler sonrası 3.5 dakikada yakaladığı 11-2'lik seriyle farkı 4 sayıya indirdi: 27-23. Tofaş'ın gençleriyle oyuna ortak olduğu ve savunma gayretini de üst seviyeye çıkardığı anlarda Fenerbahçe'nin topu iyi çevirip 24 saniye dolduğu anda Melih ile bulduğu üçlük belki de maçın başları olmasına rağmen, en kritik anlardan biri olurken, moral bozan bu üçlük ardından Orhun Ene'nin hücum sırası Tofaş'tayken aldığı teknik faulle başlayan 16-1'lik bir karşı seri yakalayan Fenerbahçe Doğuş kısa sürede farkı tekrar çift hanelere çıkarıp ilk 20 dakikayı 45-26 önde kapattı.

İlk yarıdan 20 sayı seviyelerine ulaşan fark, zaten Crocker ve Morgan'sız dar bir rotasyonla oynayan Tofaş'ta final serisi oynamanın yorgunluğunu daha da belirgin yaparken, soyunma odası dönüşü ilk yarıyı 0 şut denemesiyle kapatan Henry'nin devreye girmesiyle yakalanan 7-2'lik seri kısa süreli olarak Tofaş'a umut vermekten öteye gitmedi ve Wanamaker & Nunnally ikilisinden gelen üç sayı isabetleri farkı tekrar 20 sayıya çıkardı. Bu dakikadan sonra özellikle oyunun savunma tarafındaki disiplinini kaybeden ve potasında kolay sayılar gören Tofaş, hücumda da Henry dışında sayı bulmakta zorlanınca çeyrek sonuna geldiğimizde skorda Fenerbahçe Doğuş'un 69-48 üstünlüğü vardı.

Final periyodunun başında Barış Hersek'in de serbest atıştan ilk sayısını bulmasıyla forma giyen 12 oyuncusundan skor katkısı alan Fenerbahçe Doğuş kalan sürede rotasyonun gerilerinde kalan isimlerine yer verirken, bitime 5 dakika kala Orhun Ene'nin de benchteki kalan genç oyuncularını sahaya sokması karşılaşmanın galibini ve şampiyonu bir bakıma kesinleştirirken, kalan sürede gelenn sayılar Fenerbahçe Doğuş'un karşılaşmayı 94-64 kazanarak seriyi 4-1'e getirip şampiyonluğu elde etmesini beraberinde getirdi. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Ahmet Düverioğlu 19 sayı - 9 ribaunt, Brad Wanamaker 11 sayı - 3 asist ve Egehan Arna 10 sayı - 3 ribaunt ile farklı kazanılan maçta çift haneli sayı üreten isimler olurlarken, James Nunnally ve Gigi Datome 9'ar sayı, Kostas Sloukas da 6 sayı - 8 asistle dikkat çeken diğer isimler oldular. Tofaş'ta ise Pierria Henry 17 sayı - 7 ribaunt - 9 asist, Kenny Kadji 12 sayı ve Berkan Durmaz da 9 sayı - 8 ribauntla mücadele ettiler. 

3 yorum:

  1. Şampiyonluk konusunda bi tereddütümüz yoktu zaten. Tek üzüntümüz Euroleague finalindeki yenilgi oldu

    YanıtlaSil
  2. bu sene gelecek o kupa demiştim ve geldi tebrikler kanryam

    YanıtlaSil
  3. Daha bir 10 sene şampiyonluğu bizden alamazlar. Tebrikler Fenerbahçem

    YanıtlaSil