9 Haziran 2018 Cumartesi

2018 NBA şampiyonu Golden State Warriors

2018 NBA Finallerinin bu sabaha karşı oynanan dördüncü maçında deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 108-85 mağlup eden Golden State Warriors 4-0'lık skorla rakibini süpürerek NBA şampiyonluğunu elde etti. Özellikle üçüncü çeyrekteki performansıyla maçı erken koparan ve rahat bir galibiyet elde ederek 2007'de San Antonio Spurs'un Cleveland Cavaliers'ı süpürmesinden sonra ilk kez 4-0'la NBA şampiyonluğunu elde eden takım olan Golden State Warriors böylece son 4 sezonda üçüncü kez NBA şampiyonluğunu elde etti. 

2018 NBA şampiyonu Golden State Warriors

Stephen Curry'nin sayılarıyla maça hızlı başlayan Golden State Warriors, Cavaliers'ın tamamen dış şuta dayalı ve hareketsiz basketbolunun da katkısıyla 3.5 dakika içinde 13-3 öne fırlarken, ilk çeyreğin büyük bölümünde de bu farkı koruyarak çeyreği 34-25 üstün tamamladı. İkinci çeyrekle birlikte canlanan Cleveland Cavaliers rotasyon beşiyle sahada olduğu dakikalarda rakibini yakalayıp çeyreğin ortalarında öne geçse de, bu üstünlüğü fazla koruyamazken Iguodala ve Curry'den gelen dış şutlarla tekrar kontrolü eline alan Warriors devreyi 61-52 önde kapattı. 


İlk devrenin sonunda 5-0'lık bir seri elde eden Warriors, soyunma odası dönüşü de bu serisini 11-0'e çıkararak skoru 67-52 yaparken, yavaş yavaş Cavaliers'ın direncini kırmaya başladı. Erken faul problemi nedeniyle ilk yarıyı sayısız kapatan Klay Thompson'un da devreye girmesiyle hücum opsiyonları artan, statik Cavaliers hücumlarına karşı topu daha iyi çevirip doğru şutu bulan Warriors özellikle çeyreğin sonlarına doğru savunmada dağılan Cleveland'a karşı son 10 dakikaya girilirken farkı 21 sayıya kadar çıkardı: 86-65. 

Final periyodunun başında LeBron James'i dinlendiren ve neredeyse tüm seri 48 dakika oynayan LeBron'un oyuna girdikten sonra daha diri olmasını bekleyip son kozunu kullanmak isteyen Tyron Lue'nun benchteki hesapları (!!!) çok da sahaya yansımayınca, karşılaşmanın son 12 dakikası rölantide geçerken, son 4 dakikasında Cedi Osman'ı da izleme fırsatı bulduğumuz maçta sahadan 108-85 galip ayrılan Golden State Warriors seride Cavaliers'ı 4-0 ile süpürerek NBA şampiyonluğunu elde etti. 

Golden State Warriors'ta Stephen Curry 7/15 üç sayı isabetiyle 37 sayı - 6 ribaunt - 4 asistle galibiyetin mimarı olurken, üst üste ikinci kez Finaller MVP'si ödülünü kazanan Kevin Durant  de 20 sayı - 12 ribaunt - 10 asistlik performansıyla triple-double'a imza attı. Warriors'ta Andre Iguodala 11 sayı - 2 top çalma, Klay Thompson 10 sayı - 6 ribaunt ve Draymond Green de 9 sayı - 9 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler olurlarken, Cleveland Cavaliers'ta LeBron James'in 23 sayı - 7 ribaunt - 8 asistlik performansı şampiyonluğun kaçmasına engel olamadı. Milli basketbolcumuz Cedi Osman da süre aldığı 4 dakikada 1/3 saha içi isabetiyle 2 sayı kaydetti. 

2 yorum:

  1. Curry ve Durant ikilisi LeBron ve arkadaşlarına karşı bariz bir üstünlük kurdular. Net bir şampiyonluk oldu. Durant de back to back şampiyonlukta back to mack FMVP alarak Warriors'a gelmekte verdiği kararın doğruluğunu göstermiş oldu.

    YanıtlaSil
  2. Golden State Warriors un sevdiğim takımlardan birisi olduğunu söyleyemeyeceğim.Bunun nedeni iddaa kuponlarında beni çok ters köşe yaptılar

    YanıtlaSil