6 Mayıs 2018 Pazar

Yeşil Giresun kendini ateşe attı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde küme düşme korkusunu derinden hisseden ve ligde kalma yolunda ciddi bir mücadele veren takımlardan ikisi, Yeşil Giresun Belediye ve Trabzonspor'un dün akşamki mücadelesi kıran kırana geçti. Özellikle Gaziantep Basketbol'un kazandığı ve galibiyet sayısını 9'a çıkardığı bir günde ligde kalmak adına hayati önem taşıyan ve 40 dakikanın tamamında seyredenlere büyük bir mücadele izlettiren maçı son çeyrekte eline geçirdiği üstünlükle 100-95 kazanan Trabzonspor önemli bir avantajı eline geçirirken, YeşilGiresun Belediye ise yarışta en dezavantajlı takım konumuna geldi. 

Trabzonspor - Yeşil Giresun Belediye

Problemli bir dönem yaşayan Trabzonspor'un sadece 2 yabancıyla sahaya çıktığı ve benchteki gençlerine sadece 28 dakika süre şansı tanımak durumunda kaldığı kritik maçta, Bora Hun Paçun'un da faul problemine girmesi, bordo mavililerin maçın uzun bir bölümünde Giresun'un güçlü pota altı oyuncularına karşı, boyalı bölgede Ozan Anton Odabaşı ile mücadele etmesine neden olurken, Trabzonspor'da ilk beş ve Ozan Anton dışında benchten sadece dört dakikalık bir katkı geldi. Bordo mavililerde Osiris Eldridge'in 25 sayı - 5 asist ve Sarunas Vasiliauskas'ın 24 sayı - 9 asistlik performansına Alper Saruhan 16, Burak Eşlik ve Ozan Anton Odabaşı da 14'er sayıyla destek verip mücadeleyi son ana dek bırakmayınca dar rotasyonuna rağmen taraftarlarına zor günlerde çok değerli bir galibiyet elde etmiş oldular. 


Yeşil Giresun Belediye ise kritik deplasmanda Trabzonspor'un dar rotasyonunu kendi adına avantaja çevirmeyi başaramayınca, son iki haftaya girerken adeta kendini ateşe attı. Ahmet Kandemir'in görece geniş pota altı rotasyonuna rağmen, Trabzonspor'un pota altındaki zafiyetini değerlendirmektense 6 kişilik bir rotasyonla takımı kısaltmayı tercih edip maçın Trabzonspor'un istediği tempoyla oynanmasına izin vermesi Giresun ekibinin maçın son bölümüne yorgunluk etkisini hissederek girmesine neden oldu. İlk beş dışında sadece Enes Taşkıran'ın 18 dakikayla süre aldığı YeşilGiresun Belediye'de Davon Jefferson 26 sayı - 8 ribaunt - 4 asist, Rashad James 24 sayı ve 40 dakika sahada kalan Kenny Boynton 21 sayı - 13 asistle oynamalarına rağmen, son dakikalarda James'in üçlükleri dışında maçı geri çevirecek enerjiyi bulamayınca bu kritik maçta mağlubiyetin önüne geçemediler. 

Bundan sonraki iki maçını Darüşşafaka ve Tofaş'la yapacak olan Yeşil Giresun Belediye bu zorlu seride galibiyet çıkaramaması ve sıralamanın Gaziantep Basketbol, Demir İnşaat Büyükçekmece ile üçlü averaja kalması durumunda küme düşecek takım olurken, bu durumda Demir İnşaat Büyükçekmece'nin bir galibiyet daha alıp denklemden çıkması, Gaziantep Basketbol'la ikili averaja kalmak ve bu şekilde ligde tutunabilmeye çalışacaklar. Trabzonspor ise dünkü maçla elde ettikleri avantajı önündeki Tofaş ve Muratbey Uşak maçlarında koruyup; özellikle yabancılarını yitiren bir diğer takım olan Muratbey Uşak karşısında alacağı bir galibiyetle kabus gibi sonlanması olası bir sezonu olabilecek en iyi şekilde tamamlamaya çalışacak. 

3 yorum:

  1. gerçekten tam anlamıyla kendilerini ateşe attılar. hiç gerek yoktu böylesine bir oyuna. kötü oldu

    YanıtlaSil
  2. giresun kötü oynadı. keşke böyle oynamasaydı dedim ama yapacak bir şey yok olan oldu

    YanıtlaSil
  3. Muhtemelen Yeşilgiresun Belediyespor küme düşecek gibi duruyor. Tofaş gibi bir rakip var karşısında.

    YanıtlaSil