27 Mayıs 2018 Pazar

Son 39 sezonun en çekişmeli NBA Konferans Finalleri

NBA Batı Konferansı Final serisi 6.maçında Golden State Warriors'un sahasında Houston Rockets'ı 115-86 mağlup edip seriyi yedinci maça taşıması sonrası, NBA'de uzun süre sonra hem Batı hem de Doğu Konferansı'nda final serileri yedinci maçlara taşınmış oldu. NBA Finalleri'ne yükselecek iki takımın yedinci maçlar sonrasında belli olacağı serilerde üst düzeyde bir çekişme yaşanırken, konferans finallerinin iki konferansta da yedinci maçlara kalması en son tam 39 sezon önce 1979'da yaşanmıştı. 

Golden State Warriors - Houston Rockets

1979 finallerinde Batı Konferansı'nda Seattle SuperSonics Phoenix Suns'ı 4-3 ile geçerek final biletini alırken, Doğu Konferansı'nda da Washington Bullets San Antonio Spurs'u 4-3 ile geride bırakarak finale yükselmişti. Final serisinde ise Bullets'ı 4-1 ile geçen Batı Konferansı şampiyonu Seattle SuperSonics NBA şampiyonluğunu elde etmişti. 


NBA tarihinde 7 maçlık konferans final serilerinin tamamına baktığımızda ise iki serinin de yedinci maça kaldığı (bu sezonla birlikte) 3 sezon bulunurken, 1979 dışında bu çekişmenin yaşandığı diğer sezon 1963 olarak göze çarpıyor. 1963 sezonunda Batı Konferansı'nda Los Angeles Lakers St.Louis Hawks'ı 4-3 ile geçerken, Doğu'da Cincinati Royals'ı 4-3 ile geride bırakan Boston Celtics NBA Finalleri'ne yükselen diğer takım olmuştu. 

0 comments:

Yorum Gönder