11 Mayıs 2018 Cuma

BGL'de final Darüşşafaka - Anadolu Efes

Basketbol Gençler Ligi Dörtlü Final yarı finallerinde rakiplerini mağlup eden Darüşşafaka ve Anadolu Efes bu sezon ilk kez düzenlenen organizasyonun ilk finalistleri oldular. İlk yarı final maçında Banvit karşısında tahmin edilenden kolay bir şekilde 99-70'lik bir galibiyet elde eden Darüşşafaka ilk final biletini alırken, günün ikinci maçında Fenerbahçe Doğuş karşısında 86-68 kazanan Anadolu Efes finalde Darüşşafaka'nın rakibi oldu. Darüşşafaka ve Anadolu Efes arasındaki final maçı yarın 16:30'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. 

BGL - Mustafa Kurtuldum - Anadolu Efes

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Final-Four'un ilk maçında Banvit karşısında maça fırtına gibi giren Darüşşafaka 22-0'lık bir seriyle başladığı maçı henüz ilk çeyrekten domine ederken, özellikle yüksek bir dış şut yakaladıkları ve farkın bir ara 39 sayıya kadar çıktığı (52-13) ilk devreyi 59-25 önde tamamladılar. 3. çeyrekte büyük bir gayretle farkı kapatmaya çabalayan Banvit'in çabası Bandırma ekibine ancak 10 sayılık bir avantaj sağlayabilirken, son 10 dakikaya 77-53'lük üstünlükle giren Darüşşafaka farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyerek sahadan 99-70 galip ayrıldı ve ilk final biletini elde etti. Darüşşafaka'da Doruk Dora 20 sayı - 4 asistle en skorer isim olurken, Berkay Bayar 16 sayı - 11 ribaunt - 4 top çalma, Muhammet Kalkan 15 sayı - 6 ribaunt ve Mert Akay da 14 sayı - 10 asist - 5 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynayan diğer Daçkalılar oldular. Banvit'te ise Eray Akyüz'ün 13 sayı - 5 ribaunt - 5 asist ve Erkin Şenel'in 10 sayılık performansları yenilginin önüne geçemedi. 


Günün ikinci maçında ise Fenerbahçe Doğuş karşısında maça iyi başlayan Anadolu Efes 4 dakika içinde 11-1'lik bir üstünlük elde ederken, Fenerbahçe'nin 5 top kaybı yapıp hiç asist yapamadığı ilk çeyreği 22-11 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Baran'ın Anadolu Efes hücumlarını sürüklemesiyle farkı giderek açan lacivert beyazlılar soyunma odasına da 45-28 üstün giderken, Fenerbahçe'de yarı final serisinin dominant ismi Ahmet Can Duran'ın ilk yarıda 2 sayıda kalması Anadolu Efes üstünlüğündeki en önemli etkenlerden biriydi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe'de Ergi dışında skora katkıda bulunan isimlerin sayısı sınırlı olunca Anadolu Efes Baran ve Mustafa'nın sayılarıyla farkı 20 sayı üzerinde tutarken, sahadan da 86-68 galip ayrılarak yarınki final maçında Darüşşafaka'nın rakibi oldu. Anadolu Efes'te İsmet Baran Avşar 5/6 üç sayı isabetiyle 23 sayı - 3 ribaunt, Mustafa Kurtuldum 17 sayı - 4 ribaunt, Ömer İlyasoğlu 12 sayı - 7 asist - 4 ribaunt ve Arda Erdoğan da 9 sayı - 5 asistle galibiyetin mimarları olurlarken, Fenerbahçe Doğuş'ta ayakta kalabilen yegane isimler 18 sayı - 6 ribaunt ile Ergi Tırpancı ve 16 sayı - 11 ribaunt - 5 top çalma ile Cengizhan İvedi oldular. 

2 yorum:

  1. tarihinden ve oyunundan dolayı darüşşafakayı tutuyorum bakalım finalde neler olur ama anadolu efeste boş bir takım değil

    YanıtlaSil
  2. Ligin en iddialı iki takımı finalde buluştu. Yarın zevkli bir maç izleyeceğiz muhtemelen.

    YanıtlaSil