22 Mayıs 2018 Salı

Anadolu Efes bir adım öne geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Play-Off'ların açılışı Euroleague temsilcimiz Anadolu Efes ile Euro Cup şampiyonu Darüşşafaka arasında oynanırken, sahadaki mücadele iki takımın kalitesine yakışır seviyede oldu. Dar bir rotasyonla sahada yer alan Anadolu Efes maçın büyük bölümünü (Birkan ve Brown'un toplam 10 dakikalık süresi dışında) 6 kişiyle oynarken, Darüşşafaka'nın geniş rotasyonuna karşı Weems'in skorer oyunu ve Dunston'un pota altındaki etkinliğiyle sahadan 78-69 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. 

Anadolu Efes - Darüşşafaka

Anadolu Efes ilk yarının büyük bölümünde maça başladığı beşi tercih ederken, Errick McCollum'un dizinden sakatlandığı birkaç dakika içinde süre alan Birkan haricinde 7 kişilik bir rotasyonla iyi başladığı maçtaki oyun kontrolünü sürekli olarak elinde tutmayı hedefledi. Weems'in skorer oyununu sahaya yansıttığı, Dunston'un ise 20 dakikanın tamamında süre alarak 11 sayı - 7 ribaunt - 4 blokla pota altında oldukça etkili olduğu devrede Anadolu Efes Birkan dışında süre alan tüm isimlerden skor katkısı alırken, ilk yarıyı da 40-31 önde tamamladı. Darüşşafaka'da ise David Blatt geniş rotasyonundan faydalanmak adına 11 oyuncusuna süre tanırken, Wilbekin ve Johnson dışında skor üretiminde zayıf kalınca bir ara 13 sayıyla geriye düştüğü devreyi 31-40 geride kapatmaktan kurtulamadı. 


Soyunma odası dönüşü Dunston'ı durdurarak Anadolu Efes'in pota altından sayı bulmasına izin vermeyen ve Sant Roos, Johnson ve Eric'in sayılarıyla etkili olan Darüşşafaka çeyreğin bitimine 3 dakika kala Cummings'in sayısıyla 50-50'lik eşitliği yakaladı. Anadolu Efes'in oyunun kontrolünü kaybettiğini düşündüğümüz ve yorgunluğun baş gösteriği anlarda McCollum ve Weems'in kaydettiği sayılar son 10 dakikaya girerken Anadolu Efes'i 57-53 öne taşırken, final periyodunda iki takımın da maçı bırakmayacağının sinyallerini verdi. 

Final periyodunda iki takımın karşılıklı sayıları farkın sürekli olarak 3 ile 7 sayı arasında seyretmesini sağlarken, son 5 dakikaya 67-60 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi. Darüşşafaka savunmada vitesi artırdığı dakikalarda top çalmalar kaynaklı hızlı hücumlarla sayılar bulup farkı kapatmaya çalışırken, Anadolu Efes de McCollum ve Simon'un şutlarıyla üstünlüğünü korumaya devam etti. Son 2 dakikaya 73-68 önde giren Anadolu Efes, son dakikalarda Darüşşafaka'nın hem hücumda hem de savunmada yaptığı basit hatalar sonrası farkı daha da açarak sahadan 78-69 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. 

Anadolu Efes'te Sonny Weems 25 sayı - 5 asistle en skorer isim olurken, Errick McCollum 7/8 saha içi isabetiyle 15 sayı, 39 dakika 48 saniye sahada kalan Bryant Dunston 12 sayı - 11 ribaunt - 4 blok ve Krunoslav Simon da 12 sayı - 7 ribaunt - 4 asistle galibiyette rolü olan diğer Efesli basketbolcular oldular. Darüşşafaka'da ise JaJuan Johnson 24 sayı ile en skorer isim olurken, Scottie Wilbekin de 15 sayı - 5 ribaunt - 5 asistle karşılaşmayı tamamladı. 

1 yorum:

  1. iştebu beee anadolu efesime bak. seviyorum bu takımı

    YanıtlaSil