5 Mayıs 2018 Cumartesi

Fenerbahçe'nin kızları küme düştü

Hafta içinde yayınladığımız yazıda Galatasaray Gelişim'in Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmesinin ardından, Fenerbahçe Gelişim takımıyla birlikte önümüzdeki sezon TKBL'de yeni bir ezeli rekabetin yolunun açıldığını belirtmiştim. Tabi bunun gerçekleşmesi için bugün Fenerbahçe Gelişim takımının Mersin BŞB Gelişim'i mağlup ederek ligde kalması gerekiyordu. Fakat kazananın kümede kalacağı, kaybedenin ise Bölgesel Lig'e düşeceği maçın sonunda deplasmanda sahadan 76-62'lik bir galibiyetle ayrılan Mersin BŞB Gelişim olunca, Fenerbahçe Gelişim Kadınlar Bölgesel Ligi'ne düşerek TKBL'deki ezeli rekabet olasılığını ortadan kaldırmış oldu. 

Fenerbahçe Gelişim küme düştü

Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanan maça hızlı başlayan Fenerbahçe Gelişim ilk çeyreği 26-14 önde tamamlamasına rağmen, ikinci çeyrekle birlikte oyundaki üstünlüğü rakibine teslim edince, devre sonunda farkı 6'ya (39-33) indiren konuk ekip, 52-49 geride girdiği final periyodunda yakaladığı seriyle sahadan farklı galip ayrıldı ve sarı lacivertli rakibini Bölgesel Lig'e uğurladı. 


Mersin BŞB Gelişim'de Gizem Kumandanoğlu 23 sayı - 5 ribaunt - 4 asist - 5 top çalma ile takımının en skoreri olurken, Natasha Lacy 14 sayı - 17 ribaunt - 6 asist ile double double yaptı. Yaren Usluer de 18 sayı - 4 asist ile kritik galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe Gelişim'de ise Pelin Bilgiç'in 21 sayı - 10 ribaunt - 6 asist - 4 top çalma, Merve Arı'nın 12 sayı - 7 ribaunt ve Zeynep Gül'ün 12 sayı - 15 ribauntluk performansları mağlubiyete engel olamadı. 

1 yorum:

  1. Bu kadar büyük bir külübun takımının küme düşmesi üzücü gerçekten.

    YanıtlaSil