24 Mayıs 2018 Perşembe

Son gülen Tofaş ilk yarı finalist oldu

Raymar Morgan - TofaşTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off ilk tur ikinci maçında Eskişehir'de Eskişehir Basket'in konuğu olan Tofaş, son 7 dakikasına 13 sayı geride girdiği maçta rakibini uzatmada 99-98 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu. Bitime 6 saniye kala Baron'un üçlüğüyle 98-97 geriye düşen Tofaş, bitime saliseler kala Morgan'ın kaydettiği jump shot sonrası deplasmandan galibiyetle dönerek seriyi 2-0 ile kazandı. 

Karşılaşmanın 3 çeyreği boyunca skordaki üstünlüğü elinde tutan ve final periyoduna 68-58 önde giren ev sahibi Eskişehir Basket, son 7 dakikaya da 77-64 önde girdi. Bu dakikadan itibaren özellikle Mejia'nın sayılarıyla farkı kapatan Tofaş, bitime 4:18 kala Morgan'ın turnikesiyle karşılaşmada ilk kez öne geçti: 80-79. Morgan'ın sayılarıyla serisini 19-2'ye çıkaran Tofaş, son 2.5 dakikaya da 83-79 önde girerken, Eskişehir Basket'in taraftarının da desteğiyle yaptığı etkili savunma maçın sonunda 85-85'lik dengeyi yakalamasını beraberinde getirdi. 

Karşılıklı sayılarla geçen uzatma periyodunda Tofaş kaçıp Eskişehir Basket de sürekli olarak takip ederken, karşılaşmanın son saniyeleri büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu. Bitime 12 saniye kala 95-97 gerideyken Ayres'in kaçırdığı ikinci serbest atış sonrası hücum ribaundunu alıp bir kez daha kenardan topu oyuna sokma şansı yakalayan ev sahibi ekip 6 saniye kala Baron ile zor bir üç sayılık atıştan isabet bulup taraftarını galibiyet havasına sokarken, Tofaş molası sonrası Morgan'ın son saniyede isabet kaydeden jump-shot'ı karşılaşmanın galibini 99-98 ile Tofaş olarak belirledi ve Bursa ekibi BSL'nin ilk yarı finalisti oldu. 

Tofaş'ta Sammy Mejia 3/4 üç sayı isabeti ile 26 sayı kaydederek en skorer isim olurken, Raymar Morgan 19 sayı - 6 ribaunt, Tony Crocker 14 sayı - 3 ribaunt ve Pierria Henry de 11 sayı - 9 ribaunt - 8 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. Eskişehir Basket'te ise Willy Baron 26 sayı - 7 ribaunt - 6 asist, Buğrahan Tuncer 20 sayı - 6 ribaunt, Joshua Duncan 17 sayı - 4 ribaunt - 4 asist ve Jeff Ayres de 14 sayı - 12 ribaunt karşılaşmayı tamamladılar. 

Bu arada maç sonunda Eskişehir Basket maçın 4. periyodundaki bir pozisyonda 24 saniyenin sıfırlanmadığı ve 14 saniyeye çekildiği; kendilerinin bu nedenle sayı bulamadığı nedeniyle bu pozisyonda kural hatası yapıldığını iddia ederek maça itiraz etti. 

3 yorum:

  1. tofaş gerçektn güzel bir oyun segiledi bu nedenle finali hak etti. umarm kupaya uzanırlar

    YanıtlaSil
  2. Tofaş'ın başarısı bu kadarla kalmayacak bence. Maçta canlı canlı izledim. Çok müthiş bir atmosferdi. Hırslı bir takım.

    YanıtlaSil
  3. tofaş bu kupayı almalı bence çok iyi hakediyorlar.

    YanıtlaSil