27 Mayıs 2018 Pazar

Real Madrid tarih yazdı

Dün akşam Kiev'deki Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'u 3-1 ile mağlup ederek kupayı kaldıran Real Madrid, bu şampiyonlukla ilginç bir rekorun da sahibi oldu. Geçtiğimiz haftasonu Turkish Airlines Euroleague finalinde de Fenerbahçe Doğuş'u mağlup ederek Euroleague şampiyonluğunu elde eden Real Madrid, böylece Avrupa'da aynı sezonda hem futbol hem de basketbolda en üst seviyedeki takım müsabakalarının ikisinde birden şampiyon olan ilk tek takım unvanını elde etti. 

2018 Euroleague şampiyonu Real Madrid

Geçmişte Real Madrid'in yanı sıra Barcelona, Milan gibi takımlar birer sene arayla Şampiyonlar Ligi (eski adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası) ve Euroleague'i (eski adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ya da Avrupa Ligi) kazanmış; fakat hiç bir takım aynı sezonda bu iki başarıyı birden yakalayamamıştı. Real Madrid bu sezonki başarısıyla bu iki büyük kupayı birden aynı sezon içinde müzesine götüren ilk takım olurken, bundan sonra da yenilenmesi zor bir rekorun sahibi oldu. 

2 yorum:

  1. Bizim ve Ruslar'ın futbolda, İngiliz ve Almanların da basketbolda Avrupa şampiyonluğu olasılığı oldukça düşük olduğu için Real Madrid, Barcelona ya da Milano takımları hariç bu başarının elde edilme ihtimali oldukça düşük gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. şampiyonlar ligini de aldık. bu sene madridin rakibi yok. her alanda bomba.

    YanıtlaSil