1 Mayıs 2018 Salı

Gaziantep Basketbol BSL'de kalabilecek mi?

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde son üç haftaya geldiğimizde ligde kalma mücadelesi oldukça kızışırken, galibiyet sayısı olarak dezavantajlı konumda yer alan Gaziantep Basketbol önündeki üç haftada oynayacağı zorlu fikstürüyle de dikkat çekiyor. Bu hafta İstanbul BBSK karşısında uzatmada kaybederek önemli bir avantajı kaçıran Gaziantep Basketbol'un ligde kalması için bu zorlu fikstürü aşması gerekiyor. Gaziantep ekibinin bu yarıştaki rakipleri ise Trabzonspor, YeşilGiresun Belediye ve Demir İnşaat Büyükçekmece.

Gaziantep Basketbol

Bu haftasonu kendi sahasında Banvit'i konuk edecek olan Gaziantep Basketbol, bir sonraki hafta içinde Anadolu Efes'in konuğu olurken, son hafta da yine İstanbul'da Darüşşafaka karşısına çıkacak. Gaziantep'in ligde kalması için bu maçlardan en az birini kazanması gerekirken, rakiplerinin maçlarındaki skorlar da Güneydoğu temsilcisinin kaderini etkileyecek. Öncelikle kümede kalma yarışındaki diğer üç takımın önlerindeki 3 maça göz atalım:


Trabzonspor (9G - 18M): YeşilGiresun Bld. - Tofaş - Muratbey Uşak
D.İ.Büyükçekmece (9G - 18M): Tofaş - Muratbey Uşak - Beşiktaş Sompo Japan
YeşilGiresun Bld (9G - 18M): Trabzonspor - Darüşşafaka - Tofaş

Bu fikstürler ve puan durumu dikkate alındığında, Gaziantep Basketbol'un ( 8 galibiyet - 19 mağlubiyet) ligde kalabilmesi için her şeyden önce kazanması gerekiyor. Oynayacakları üç zorlu maçtan alacakları her galibiyetin altın değerinde olduğu Gaziantep sıralamada üzerinde bulunan bu üç takımdan en az birinden 2 galibiyet fazla alması durumunda Basketbol Süper Ligi'nde tutunabilmeyi başaracak. Tabi oynayacağı rakiplerine baktığımızda bu ihtimalin ne kadar düşük olduğunu da kabul etmek gerekiyor. 

Gaziantep Basketbol'un önündeki üç maçtan tek galibiyet alması durumunda ise, kümede kalması için iki ihtimal var. Bunlardan biri D.İ.Büyükçekmece ve Yeşil Giresun Belediye'nin kalan üç maçlarını da kaybetmesi seçeneği olurken, bu durumda TBL'ye düşecek ekip üçlü averaj sonrası Yeşil Giresun Belediyespor olacak (Bu durum Gaziantep'in bu ikiliden 1 galibiyet fazla aldığı ve üçlü averaja giden diğer kombinasyonlar için de geçerli olacak). Bunun yanında ikili averajda diğer rakiplerine karşı dezavantajı olan, sadece Büyükçekmece ile eşit olan Gaziantep Basketbol'un İstanbul ekibiyle ikili averaja kalması durumunda genel averaja bakılacak; fakat bu durumda da 80 sayı dezavantajı bulunan Gaziantep'in bu farkı 3 haftada kapatması pek mümkün gözükmüyor. Gaziantep ekibi diğer tüm ikili, üçlü ve dörtlü averaj hesaplarında ligden düşen ikinci takım olma durumunda.

4 yorum:

  1. Kalmaları mucize olur ama yine de Yeşilgiresun'la bir mücadeleye girecekler. Gündeydoğu'dan BSL'de takım kalmayacak olması oldukça üzücü olacak.

    YanıtlaSil
  2. çok kritik maç kalmaları gerçekten büyük bir mucize olur ama belli olmaz bu işler

    YanıtlaSil
  3. Gaziantepin üstünde kara bulutlar dolaşıyor desek yeridir. Gaziantepspordan sonra Basketbolda da işler yolunda gitmiyor.

    YanıtlaSil
  4. Zor gibi duruyor kalan 3 maçında da rakipleri iyi, bakalım ne olacak göreceğiz.

    YanıtlaSil