3 Mayıs 2018 Perşembe

Fenerbahçe & Galatasaray rekabetinde yeni boyut

Sporun her branşında ve her yaş grubunda büyük yankı ve merak uyandıran Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti bayan basketbolundaki gelişim takımlarında da farklı bir açıdan devam ediyor. Bu sezon Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi'nde çıktığı 27 maçın 24'ünü kazanarak şampiyonluğu elde eden Galatasaray Gelişim Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselirken, TKBL'de mücadele eden Fenerbahçe Gelişim de son hafta sahaya sondan ikinci sırada bulunduğu ligden düşmemek adına çıkacak. Fenerbahçe'nin kazanıp son iki sıradan kurtulması durumunda iki ezeli rakibin Gelişim takımları önümüzdeki sezon TKBL'de birbirleriyle mücadele edip ezeli rekabete yeni bir boyut getirecek.

Galatasaray Gelişim

Galatasaray Gelişim takımı, Bölgesel Lig'de ilk tur gruplarından 10 maçta 9, ikinci tur gruplarında 10 maçta 8 galibiyet alırken, Final Grubu'nda ise sahaya çıktığı 5 maçın tamamında sahadan galibiyetle ayrılarak Kadınlar Basketbol Bölgesel Lig şampiyonluğunu elde etti. 

Fenerbahçe Gelişim takımı ise TKBL'de 29 maçta 7 galibiyet alarak son haftaya girerken 16 takımlı ligde 15. durumda yer alıyor. Sarı lacivertliler son haftada Mersin BŞB Gelişim ile karşılaşacaklar. Sarı lacivertliler kendi sahalarında kazandıkları durumda 14. sıradaki Yalova VIP'nin maçını dikkate almaya gerek kalmadan Mersin BŞB Gelişim ile galibiyet sayısını eşitleyecek ve hem ikili hem de üçlü averaj hesaplarında 13. sıraya yerleşerek ligde kalmaya hak kazanacaklar. 


Fenerbahçe Gelişim

Fenerbahçe Gelişim'in ligde kaldığı durumda önümüzdeki sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki Fenerbahçe - Galatasaray rekabetine, bir de TKBL'deki Fenerbahçe Gelişim - Galatasaray Gelişim rekabeti eklenmiş olacak. Fenerbahçe'nin bu anlamda da önem kazanan ligde kalma mücadelesinde galibiyet için, bu sezon A takım maçlarından dolayı sınırlı olarak süre alan Pelin Bilgiç'e forma verip vermeyeceği ve birkaç hafta önce parmağı kırılan Tilbe Şenyürek'in sakatlığının durumu ise merak konusu. 

7 yorum:

  1. Zafer Kılış3 Mayıs 2018 21:30

    Tilbe'nin sakatlığı beni de çok üzdü açıkçası. Oldukça başarılı bir oyuncu. Umarım ki ciddi değildir durumu.

    YanıtlaSil
  2. Rekabetin olması güzel bir durum ama maalesef 3 büyük takım arasında hoş bir beraberlik olmuyor.

    YanıtlaSil
  3. Gelişim takımlarının rekabetçi liglerde mücadele etmesi gençlerimiz için öenmli bir şans. Büyük takımlarda benchte oturacaklarına gelişim takımlarında 30-35 dakika süre alıp ilerisi için önemli tecrübe elde edebilirler. Bu anlamda Fenerbahçe Galatasaray rekabeti TKBL'ye renk katacaktır.

    YanıtlaSil
  4. rekabet kadar güzel bir şey mi var rekabet olmasaydı ortada bir şey olmazdı

    YanıtlaSil
  5. iki takımında futbol dışında başka sporlarda rekabette olması beni mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  6. Gençler Süper Lig seviyesinde benchte çürüyeceklerine Gelişim takımlarında iddi süreler alıp rekabetçi lig sertliğine alışıyorlar. Bu basketbolumuzun gelişimi için güzel birşey.

    YanıtlaSil
  7. Her iki takımında birbirine olan ezeli rekabeti tüm spor dallarında geleceğe katkı sağlıyor. Zevkle izliyoruz.

    YanıtlaSil