31 Mayıs 2018 Perşembe

Anadolu Efes Play-Off'a geri döndü

Anadolu Efes - TofaşTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı finali üçüncü maçında sahasında Tofaş'ı konuk eden Anadolu Efes, serinin ilk iki maçından farklı bir havada oynadığı karşılaşmayı 94-88 kazanarak seride durumu 1-2'ye getirip tekrar umutlandı. Özellikle yaptığı savunmayla Tofaş kısalarını kilitleyen Efes maç boyunca üstünlüğü elinde tuttuğu karşılaşmayı McCollum'ın muhteşem performansıyla kazanarak serideki ilk galibiyetini elde edip iddiasının devam ettiği mesajını verdi. 

Anadolu Efes karşılaşmaya ilk iki maçtan farklı olarak sert savunma yaparak başladı. Özellikle ilk çeyrekte Henry ve Mejia'yı durdurup Tofaş'ın skor üretmesine engel olan Efes, Motum ve Dunston ile bulduğu sayılarla hücumda zorlanmazken ilk çeyreği de 24-19 önde tamamladı. İlk çeyrekte Tofaş'ı ayakta tutan isim atletizmini iyi kullanıp sayılar bulan Owens olurken, karşılaşmanın ikinci çeyreği ile birlikte oyuna girip Tofaş'ın daha hareketli hücum yapmasını sağlayan Barış Ermiş yaptığı asistlerle Tofaş'ın sayılar bulmasında etkili oldu. Anadolu Efes'te de McCollum bulduğu sayılar ile takımının farkı çeyreğin büyük bölümünde 6-8 sayı seviyesinde tutmasını sağlarken ilk yarı da 48-37 Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlandı. 


İlk yarıda Anadolu Efes'te McCollum 11, Weems ve Motum 9'ar, Dunston da 8 sayıyla etkili olurlarken, Doğuş Balbay sadece 2 sayı kaydetmesine rağmen, mücadelesi yanında 6 hücum ribaundu ve 5 asist ile lacivert beyazlılarda dikkat çekici bir performans sahneledi. Kısalardan çok da fazla katkı bulamayan Tofaş'ta ise Owens & Morgan ikilisinden gelen 21 sayı farkın daha da açılmasına engel oldu. İlk 20 dakikanın bir diğer ilginç notu ise devre boyunca alınan toplam 42 ribauntun 26'sının hücum ribaundu (Anadolu Efes 16, Tofaş 10) olmasıydı. Tofaş'ta Muhsin, Anadolu Efes'te ise Dunston'un üçüncü faullerini almaları da devrenin dip notlarından biri oldu. 

Soyunma odası dönüşü Morgan ve Crocker'ın 5'er sayısıyla 10-1'lik bir seri yakalayan Tofaş 3.5 dakika içinde farkı 2 sayıya kadar indirip (47-49) maçı tekrar dengeye getirdi. Anadolu Efes'te çeyrek başındaki kısa süreli şok McCollum ve Dunston'un tekrar oyuna girmeleriyle çabuk atlatılırken, Tofaş'ın Crocker ile bulduğu sayılara cevabı veren bu ikilinin sayıları lacivert beyazlıların farkı tekrar yükseltip 10 sayı seviyesine çıkarmasını ve son 10 dakikaya 65-56 önde girmesini sağladı. Son 10 dakikaya girerken Henry'i 0 sayı - 3 asist, Mejia'yı ise 1 sayı - 2 asistte tutan Anadolu Efes, savunmadaki istikrarını final periyodunda da korurken, günün formda ismi McCollum'un önderliğinde farkın kapanmasına izin vermedi.  Son 5 dakikaya 79-72 Anadolu Efes üstünlüğüyle girilirken, son dakikalardaki McCollum - Crocker düellosu maçın gidişatını değiştirmeyince sahadan 94-88 galip ayrılan Anadolu Efes serideki ilk galibiyetini alarak durumu 1-2'ye getirdi. 

Anadolu Efes'te Errick McCollum 34 sayı - 4 ribaunt - 3 asistle galibiyetin mimarı olurken, Sonny Weems 15 sayı - 4 ribaunt, Bryant Dunston 13 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalma - 2 blok, Krunoslav Simon 11 sayı - 11 ribaunt - 5 asist ve Doğuş Balbay da 2 sayı - 7 ribaunt - 7 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Tofaş'ta ise Henry'nin 3, Mejia'nın 1 sayıda kaldığı maçta Tony Crocker'ın 31 sayı - 3 ribauntluk performansı ve Barış Ermiş'in 10 asisti galibiyet için yeterli olmadı. 

3 yorum:

  1. anadolu efesin sonunda özlediğim oyunlarından birisini gördüm. baya özlemişim

    YanıtlaSil
  2. Anadolu Efes tuttuğum takım değil ancak geri dönmesine sevindim.

    YanıtlaSil
  3. bu duruma en çok sevinenlerden biri ben oldum galiba

    YanıtlaSil