14 Mart 2018 Çarşamba

Kaf Kaf taraftar desteğiyle çok farklı

Bu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde beklenen performansının çok altında bir basketbol sahaya koyan ve sıralamada 14.sırada yer alan Pınar Karşıyaka, FIBA Champions League Top16 rövanş maçında konuk ettiği PAOK'u 79-67 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Yunanistan'daki ilk maçı 6 sayı farkla kaybeden Kaf Kaf bu sonuçla ikili averajda üstünlüğü elde ederek tur atlamasını bildi. Haftasonu yine dolu salonda Fenerbahçe Doğuş karşısında yenilmesine rağmen belki de sezonun en mücadeleci basketbollarından birini sahaya koyan yeşil kırmızılılar, bu akşam da PAOK karşısında zaman zaman turu tehlikeye sokacak noktaya gelseler de, taraftarın devreye girip canlandırmasıyla tur için yetecek skoru elde etmesini bildiler. 

FIBA Basketball Champions League | Pınar Karşıyaka - PAOK

Karşılaşmanın başındaki birkaç dakikalık dilimde kısa süreliğine (3 dakika kadar) skor üstünlüğünü PAOK'a bıraktıktan sonra kontrolü eline alan Pınar Karşıyaka, kalan sürede maçın hakimiyetini tamamen elinde tuttu. Bu sezon yeşil kırmızılıların en etkili iki ismi DJ Kennedy ve Jarrod Jones yine Kaf Kaf'ın skor yükünü çekerken, Jones karşılaşmayı 24 sayı - 9 ribaunt - 2 top çalma ve 40 dakikanın tamamında sahada kalan Kennedy de 22 sayı - 7 ribaunt ile tamamladılar. Doğruyu söylemek gerekirse PAOK kadrosunda ne bu iki ismi tutacak ne de bu ikilinin kalitesinde olup da PAOK'un direnebilmesini sağlayabilecek bir oyuncu olmaması, Kennedy - Jones ikilisinin meydanı boş bulup maçın momentumunu Karşıyaka lehine çevirmelerindeki en önemli etkendi. 

Pınar Karşıyaka'da gecenin belki de en değerli performansı Fenerbahçe Doğuş karşısında olduğu gibi yine Berk Uğurlu'dan geldi. Fenerbahçe maçında kadro dışı bırakılması nedeniyle oynamayan Dominic Waters yerine daha fazla süre alıp çok başarılı bir oyun sergileyen Berk, Waters'ın affedilip geri dönmesine rağmen mücadelesiyle onun dakikalarını almayı sürdürdü ve 36 dakika sahada kalıp 12 sayı - 8 asist - 3 ribaunt - 2 top çalmalık bir oyun çıkardı. Berk korkusuzca pota altına penetreleri ve skora katkısı yanında, saha görüşü ve asistleriyle de yeşil kırmızılıların oyun kurucu pozisyonunda geç de olsa hakettiği yeri aldı. Bu satırları yazarken, Yunanistan'daki maçta farkın 19 sayıya çıktığı dakikalarda takımı tekrar canlandıran ve maç sonunda farkın 6 sayıya kadar inmesini sağlayan isimlerin başında yine Berk Uğurlu'nun geldiğini hatırlatmadan geçmeyelim. 

FIBA Basketball Champions League | Pınar Karşıyaka - PAOK

Ve gelelim yeşil kırmızılı taraftara. Bu akşam deplasmanda alınan 6 sayılık yenilgiye rağmen çeyrek finale inanmış ve tribünleri tamamen doldurmuş bir Karşıyaka taraftarı vardı Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda. El emeği hazırlanmış muhteşem bir koreografi ve Türk bayrakları ile PAOK'u karşılayan yeşil kırmızılı taraftarlar maç boyu susmazlarken, bir ara 16'ya çıkan farkın kapandığı dakikalarda takımı ateşleyen ve turu getiren unsurların başında geldiler. Belki takımları BSL'de sondan üçüncü sırada; fakat her türlü olumsuzluğa rağmen böyle bir kupada takımlarını çeyrek finalist yapan yeşil kırmızılı taraftarlar alkışı sonuna kadar hakettiler. Zaten kapasitesi sınırlı olan PAOK'un bu salondan galibiyetle çıkacağını beklemek onlar adına iyimserlik olurdu. 

Scott Wood - Pınar Karşıyaka

Yazıyı noktalamadan birkaç nokta daha... Öncelikle kısıtlı kadroda Waters'ın affedilmesin kararını anlasam da, sahada olduğu dakikalarda takıma zarar verdiğini ve kafa olarak takım oyununa yatkın olmayan disiplinsiz bir oyuncu olarak bir BSL takımında yeri olmadığını düşünüyorum. Byron Allen'ın sakatlığı geçerse şayet, Berk - Allen ikilisinin sürelerinden çalmamalı kesinlikle. Ve son olarak da Trifunovic'in Scott Wood gibi bir şutörü boşa çıkaracak bir seti olmamasının önemli bir coach'luk eksiği olduğunu düşünmekteyim. Bileği Wood kadar yumuşak bir şutörün varsa, ona her maç 4-5 üçlük pozisyonu hazırlamalısın. Aksi takdirde kucağında patlayan topları deneyip, bunları kaçırmasına neden olur, onu taraftarın önüne atarsın. Sonuçta Karşıyaka Trifunovic'e rağmen Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde. Tebrikler Kaf Kaf. Tebrikler Karşıyaka taraftarı. 

7 yorum:

  1. Pınar Karşıyaka'nın çeyrek finaldeki rakibi Tenerife'yi deplasmanda yenip eleyen Murcia oldu. Karşıyaka Murcia'yı grupta iki maçta da yenmeyi başarmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grupta Murcia'yı yendik diye küçümsememek lazım. ADamlar takviye yaptı ve çok tehlikeliler.

      Sil
  2. desteği alınca iyice gaza geliyor bu takım güzel iş başardı geçen gece

    YanıtlaSil
  3. Takımın şimdiden 14 yenilgisi oldu bir an önce toparlanması gerekiyor ki düşme potasında diyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı taraftar grubu her maca gelirse takım kısa zamanda toparlar. cabuk gaza geliorlar

      Sil
  4. taraftar desteğiyle toparlanmaları taiki iyi olmus. ancak kendilerine gelebilmeleri için bu tur seylere gerek yok

    YanıtlaSil
  5. taraftar desteği bu adamlara doping gibi geliyor

    YanıtlaSil