18 Mart 2018 Pazar

Anadolu Efes savunması alarm veriyor

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague'te bekleneni veremeyen, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde de istikrarsız bir sezon geçiren Anadolu Efes'te sezon ortasında Perasovic yerine Ergin Ataman'ın gelmesi de savunma problemini çözemedi. Ergin Ataman'ın geldiği ilk dönemde bir miktar canlanan Efes savunması son birkaç haftada yine zorlanmaya ve sertliğini düşürmeye başlarken, lacivert beyazlılar çıktıkları son dört resmi maçta potalarından en az 88 sayı görerek 3 mağlubiyet elde ettiler. Anadolu Efes son olarak da bugün Yeşil Giresun Belediye deplasmanında 87-91'lik bir yenilgi aldı. 

Euroleague | Anadolu Efes - Maccabi Fox Tel Aviv

Anadolu Efes 4 marttaki 77-63'lük Demir İnşaat Büyükçekmece maçı sonrası Turkish Airlines Euroleague'te Maccabi Fox Tel Aviv'e 81-94, Brose Bamberg'e de 79-88 yenilirken, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Trabzonspor'u 98-91 yenip, bugün Yeşil Giresun Belediye'ye 87-91 yenildi. Dört maçta potasında maç başına ortalama 91 sayı gören lacivert beyazlılar böylece Euroleague'te 26 maçta yirminci, Basketbol Süper Ligi'nde ise 21 maçta yedinci mağlubiyetlerini aldılar. 


Anadolu Efes'te Birkan Batuk, Doğuş Balbay gibi kısa savunmasını agresifleştirebilecek isimler ve Dunston gibi pota altını domine edebilecek bir pivotun varlığına diğer oyuncuların katkısı minimum seviyede kalınca ortaya çıkan yumuşak savunma özellikle bu dört maçlık seride savunmanın iyice çökmesini beraberinde getirirken, Ergin Ataman'ın takımı pota altı üstünlüğünü de rakiplerine bırakarak ribauntlarda geride kalan taraf oldu.

Bu dönemde Ergin Ataman'ın sahadaki Anadolu Efes'e oyunun savunma yönünde fazla bir hamle yapmaktan kaçındığı dikkat çekerken, tecrübeli coach BSL'de 8 kişilik sabit bir rotasyon (ilk beş kendi içinde değişebiliyor), Euroleague'te ise McCollum, Weems, Dunston üçlüsüne bel bağlayan bir sistem kurduğunu izledik. Yalnız şöyle bir durum var ki, eskiden tanıdığımız ve bildiğimiz Ergin Ataman'ın hırsı ve isteğinin sahada ve benchte olmadığı, Anadolu Efes'in gücünü artıracak hamleyi yapacak enerjiden uzak gözüktüğü ve önümüzdeki dönemde lacivert beyazlıların güzel günlerin oldukça uzağında olduğu mesajını verdiği de bir gerçek. Ergin Ataman aktif dinlenmedeyken, Anadolu Efes de her geçen gün kan kaybediyor. Ve Efes taraftarları bir sezon daha "sezon bitse de gelecek sezonu düşünmeye başlasak" diye düşünmeye başlamış olsalar gerek. Allah onlara sabır versin!

7 yorum:

  1. Efes savunması öyle hale geldi ki, Ergin Ataman artık sadece Fenerbahçe değil tüm deplasmanlarda "Mola Alsana" tezahüratına baya alıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanıyorum engin ataman daha cok hucumu dusunuyor. ama bunu yaparken savunmayı unutuyor.

      Sil
  2. bence hucuma birazd aha onem vererek ileride basma yapılsa daha mantıklı olur. savunmada geride rahatlatılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama savunmaya dknmeyi unutuyor takim. Sorunda orda zaten.

      Sil
  3. efes savunmasını ben bile geçerim gibime geliyor adamllar resmen ayakta uyumaya başladı

    YanıtlaSil
  4. Efes savunmayi unutmus izlemeyeli. Bu takimin uzun bir sure sadece savunmaya kafa yormasi gerek

    YanıtlaSil
  5. her takımın zaman zaman inişli cıkıclı donemleri olur. bu zamnları kazasız atlatmak onemlidir

    YanıtlaSil