31 Mart 2018 Cumartesi

Burak Eşlik Kaf Kaf'ın psikolojisini bozdu

Burak Eşlik - TrabzonsporTahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde bugün Trabzonspor ile Pınar Karşıyaka arasında oynanan karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne olurken 108-105 Trabzonspor'un kazandığı maçta Burak Eşlik hem hücum hem savunmadaki performansıyla bordo mavililerin X faktörü olarak galibiyette büyük rol oynadı. Hem süre hem de istatistik olarak da sezonun en yüksek istatistiklerine ulaşan Burak, böylece bu sezon ikinci kez Technical Faul sayfalarında yer buldu. 15 dakikada 15 sayı kaydeden Burak daha önce en fazla Fenerbahçe Doğuş karşısında 8 sayı kaydedebilmişti. 

Çekişmeli karşılaşmanın ilk yarısında özellikle Dominic Waters ve Bryon Allen'a yaptığı savunmayla Pınar Karşıyaka hücumlarını olumsuz etkileyen Burak, yüzdeli hücumlarıyla da Trabzonspor'un geriden gelip öne geçmesinde önemli pay sahibi oldu. Waters'a yaptığı savunmayla ABD'li guardı sinirlendiren ve iki hücum faulle daha ilk yarıdan üçlemesine neden olan Burak, Allen karşısında da iyi bir savunma yaptı. İkinci yarıda oyunda olduğu zamanlarda yine aynı performansını sürdürerek Pınar Karşıyaka kısalarının dengesini ve hücumlarının akışını bozmakla birlikte Trabzonspor'un enerjisinin üst seviyede kalmasını sağlayan Burak Eşlik savunması yanında hücumdaki etkinliğiyle de, bize 25 dakika gibi gelen sahada kaldığı 15 dakikada 2/3 üç sayı, 5/6 saha içi isabetiyle kaydettiği 15 sayıyla kendi adına bu sezonun en yüksek sayısına ulaştı. 

Trabzonspor'un 108-105 kazandığı maçta Brady Heslip (4/5 üçlük) ve Osiris Eldridge bordo mavililerin skorer isimleri olurlarken, Caleb Green 21 sayı - 7 ribaunt - 4 asist, Sarunas Vasilauskas da son dakikadaki serbest atışların etkisiyle 12 sayı kaydederek çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder