11 Mart 2018 Pazar

Berk Uğurlu'dan Obradovic'e mesaj

Pınar Karşıyaka'nın sezon başında Fenerbahçe Doğuş'tan kiraladığı Berk Uğurlu bu akşam eski takımı karşısındaki performansıyla Obradovic'e mesaj verdi. Sezon başından beri Dominic Waters ile birlikte yeşil kırmızılı ekibin oyun kurucu pozisyonunda başarıyla mücadele eden 22 yaşındaki genç oyun kurucu, Waters'ın hafta içi kadro dışı bırakılması sonucu tek oyun kurucu olarak çıktığı maçta Pınar Karşıyaka'nın maç sonuna kadar oyuna ortak olmasında önemli rol oynarken, mücadelesi ve inisiyatif alarak skora yaptığı katkıyla Obradovic'in dikkatini çekmeyi başardı. 

Berk Uğurlu - Pınar Karşıyaka

Hafta içinde disiplinsiz hareketleri nedeniyle Dominic Waters'ın kadro dışı bırakıldığı Pınar Karşıyaka'da maça tek saf oyun kurucu olarak çıkan ve 31.5 dakika oyunda kalan Berk Uğurlu maçı 4/6 saha içi isabetiyle 11 sayı - 5 ribaunt - 5 asist ve 2 top çalma ile tamamlarken, kritik anlarda kaydettiği basketler ve bitmeyen enerjisiyle dikkat çekti. 74-69 Fenerbahçe Doğuş üstünlüğüyle tamamlanan maçta, son çeyrekte Pınar Karşıyaka'nın bir ara öne geçtiği anlarda da yer yer inisiyatif alan genç oyuncu, belki de Obradovic'in maç boyunca takımına en fazla kızdığı top kaybı ve sonrasında gelen Karşıyaka fast break'inin sahibiydi. 


Bu sezon Pınar Karşıyaka formasıyla Basketbol Süper Ligi'nde 19 maça çıkan Berk, maç başına 26 dakikaya yakın süre alırken, 7.8 sayı - 2.2 ribaunt - 3.1 asist ortalamaları yakaladı. FIBA Basketball Champions League'te de çeyrek finali hedefleyen Pınar Karşıyaka'da  16 maçta 27 dakika - 8.1 sayı - 2.6 asist ortalaması yakalayan Berk, bugün Bobby Dixon ve Brad Wanamaker'a karşı geri adım atmadan sahaya yansıttığı performans sonrası bakalım Obradovic'in gelecek sezonla ilgili planlarına girmeyi başarabilecek mi? 

5 yorum:

  1. bir sporcu ne kadar basarılı olursa olsun disiplin ve karakter eksiği varsa sonun getiremez. tarihte onlarca orneği var bunun

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Düzgün12 Mart 2018 21:22

    Berk uğurlu son maçlardaki çıkışını sürdürdü. Seneye Fenerbahçe'ye tekrar dönebilir mi o kısmı zor. Karşıyaka seneye sözleşme uzatma büyük kara geçmiş olur

    YanıtlaSil
  3. Berk bu sezon istatistiklerini de sahadaki duruşunu da çok geliştirdi. Artık ortalama bir takımda ilk beş gard olmaya aday.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun disiplininden kopmaz ve antremanlarda calismaya devam ederse bu sekilde basarili olacagina inaniyorum

      Sil
  4. Onceki macta oynamamasi gerekli bir ders olmus bence. Bu sekidle hirs yapmis gorunuyor

    YanıtlaSil