7 Mart 2018 Çarşamba

Yakın Doğu Üniversitesi Final-Four'da

Euroleague Women çeyrek final ikinci maçında Fransa'da Bourges Basket ile karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi rakibini 85-64 mağlup ederek Final-Four biletini kaptı. İlk maçı kendi sahasında 83-67 kazanan temsilcimiz böylece ilk kez katıldığı Euroleague Women'da ilk 4 takım arasına girerken, geçtiğimiz sezon kazandığı Türkiye Ligi ve Euro Cup şampiyonluğu sonrası bu kez de Euroleague şampiyonluğu yolunda önemli bir adım attı. 

Jantel Lavender - Yakın Doğu Üniversitesi

Maça Lavender ve McBride'ın sayılarıyla 8-0'lık bir seriyle başlayan Yakın Doğu Melekleri, ilk çeyreği de 24-6 önde tamamlayarak belki de daha ilk çeyrekten Final-Four biletini aldı. Lavender & McBride ikilisine Vandersloot ve Eldebrink'in de katılmasıyla ilk yarıyı da 43-24 önde tamamlayan temsilcimiz, soyunma odası dönüşünde de farkı korumasını bilerek son 10 dakikaya 61-41 üstün girdi. Final periyodunda da farkın kapanmasına izin vermeyen Yakın Doğu Üniversitesi sahadan 85-64 galip ayrılarak seride durumu 2-0'a getirdi ve Final Four biletini elde etti. 


Yakın Doğu Üniversitesi'nde Kayla McBride 20 sayı - 5 ribaunt - 7 asist ve Jantel Levander 18 sayı - 9 ribaunt ile dikkat çeken istatistiklere imza atarlarken, Courtney Vandersloot 14 sayı - 4 ribaunt - 6 asist - 2 top çalma, Elin Eldebrink 10 sayı ve Gruda da 8 sayı - 9 ribaunt - 2 top çalma - 1 blokla galibiyette önemli rol oynadılar. Yakın Doğu Üniversitesi Final-Four yarı finalinde 20 nisanda Sopron Basket - Fenerbahçe serisinin galibiyle karşılaşacak.

1 yorum:

  1. Tebrikler Yakın Doğu Melekleri'ne. Henüz ilk senelerinde önce Euro Cup, sonra Türkiye Ligi şampiyonluğu, şimdi de Euroleague final-four. Finalde izleriz umarım

    YanıtlaSil