22 Mart 2018 Perşembe

Fenerbahçe Doğuş Belgrad'ı susturdu

Haftabaşında Belgrad'ın basketbol mabedi olarak tanıttığımız Aleksandar Nikolic Hall, namı değer Pionir Arena bu akşam Fenerbahçe'yi konuk ederken, sarı lacivertli temsilcimiz Kızılyıldız'ı adeta sahadan sildi ve Sırp taraftarları sessizliğe bürüdü. Bosnak asıllı Alen Omic transferini protesto amaçlı olarak bir süredir bir grup taraftarının desteğinden eksik sahaya çıkan Kızılyıldız karşısında maçın başından sonuna kadar çok etkili bir oyun ve yüzdeli hücumlarıyla 40 dakika boyunca üstünlüğü elinde tutan sarı lacivertliler sahadan 80-63 ile galip ayrıldı. Artık ümitlerinin tükendiği 4. periyot başında vefa amaçlı yaptıkları destek haricinde Kızılyıldız taraftarının ümitlenmesine izin vermeyen ve alışılmışın dışında Belgrad'tan çok rahat bir atmosferde çıkan temsilcimiz böylece 28. maçında 20. galibiyetini elde etti. 

Bobby Dixon Fenerbahçe - Crvena Zvezda

Maça Bobby Dixon'ın dış şutlarıyla başlayan ve henüz 6. dakikada 20-9'luk üstünlüğlü elde eden Fenerbahçe Doğuş ilk çeyreği 22-17 önde tamamlarken, Melli ve Vesely'nin sayıları ikinci çeyrekte de sarı lacivertlilerin skor üstünlüğünü korumasını sağladı. İlk yarıyı 40-31 önde tamamlayan Fenerbahçe, soyunma odası dönüşü aynı maç başında olduğu gibi yine Bobby Dixon'un sayılarıyla farkı açtı. Art arda üçlüklerle ilk 6 dakikada kaçırmadan 4 isabet bulan Dixon farkın açılmasında büyük rol oynarken, Guduric, Kalinic'in de dış skor üretimine katkıda bulunması Fenerbahçe Doğuş'un 25-10'luk çeyrek sonucuyla son 10 dakikaya 65-41 önde girmesini beraberinde getirdi. 


Final periyodunun başında, Fenerbahçe'nin dominant oyunu karşısında maç boyunca sesini çıkaramayan Kızılyıldız taraftarının takımlarını son bir ateşleme çabasına tepki veren ev sahibi ekip çeyreğe 8-0'lık bir seriyle girse de, Ahmet ve Datome'nin sayılarıyla durgunluğunu üzerinden atan Fenerbahçe Doğuş Kızılyıldız'ın fazla ümitlenmesine izin vermeden oyunun kontrolünü elinde tutarak sahadan 80-63 galip ayrıldı. Fenerbahçe Doğuş'ta Bobby Dixon 7/10 üç sayı isabetiyle kaydettiği 25 sayıyla en skorer isim olurken, Nikola Kalinic 10 sayı - 3 ribaunt, Marko Guduric 9 sayı - 5 asist, Jan Vesely 9 sayı - 3 ribaunt ve Ahmet Düverioğlu da 8 sayı ile galibiyette pay sahibi olan diğer isimler oldular. Fenerbahçe Doğuş bu salonda son 4 maçını kazanan rakibini sadece 63 sayıda tutarken, hücumda da kaydettiği 28 saha içi isabetinden 22 asist çıkararak topu ne kadar iyi dolaştırdığı ve doğru hücumu yaptığını da göstermiş oldu.

3 yorum:

  1. bir fenerbahceli olarak coks evindim. hem yabancı bir takımı yenmek hem fb li olmak cok güzel

    YanıtlaSil
  2. aynı fenerbahçenin futbol hazırlık takımı da bugün 6 yedi çok çelişkilisiniz yavrum ya

    YanıtlaSil
  3. tebrik ederim fenerbahçem. daha nice kazanmalara

    YanıtlaSil